Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξουν όλοι επάνω σας την βραδιά του ρεβεγιόν είναι το κραγιόν. Βέβαια, νούμερο ένα επιλογή για την συγκεκριμένη περίσταση δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το κόκκινο, ή τουλάχιστον ένα χρώμα έντονο. Άλλωστε, το κλίμα το απαιτεί. Από εμάς θα μάθετε όλα τα μυστικά για να μην σας «ξεφύγει» το κραγιόν, ούτε στο ελάχιστο, ενώ θα πάερετε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τέλεια χείλη.

-Προτού απλώσετε το κραγιόν, χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε περίγραμμα, στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν. Σταθεροποιεί όσο δεν φαντάζεστε το χρώμα και δεν το αφήνει να φύγει καθόλου. Εάν το περίγραμμα που έχετε, δεν ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του κραγιόν, βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε ένα πιο σκούρο. Σε καμία περίπτωση όμως πιο ανοικτό από το κραγιόν. Το αποτέλεσμα θα φαίνεται άσχημο και κυρίως δευτεροκλασάτο.

-Όταν περάσετε στο κραγιόν, βάλτε το με πινελάκι. Απλώνεται πολύ πιο σωστά, συνεπώς διαρκεί περισσότερο. Όσο για το ίδιο το κραγιόν, η συσκευασία του δεν αλλοιώνεται, αφού δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με τα χείλη και διατηρείται σε καλή κατάσταση για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από το συνηθισμένο.

-Περιττό να αναφέρουμε ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα δόντια. Όταν ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας και ιδίως το κραγιόν, βεβαιωθείτε ότι εκτός από τα χείλη σας, δεν έχει βαφτεί και η οδοντοστοιχία σας, η οποία έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να είναι τέλεια καθαρισμένη. Το θέαμα στο ρεβεγιόν θα είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό.

-Να θυμάστε ότι όσο πιο διακριτικό είναι το κραγιόν τόσο το καλύτερο. Επειδή το κόκκινο ή γενικά τα έντονα χρώματα κάνουν μπάμ από μόνα τους, δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μεγάλη ποσότητα. Ισως μάλιστα το πολύ κραγιόν να είναι και πολύ άσχημο. Εάν το βάλετε και μετά σας φανεί πολύ δεν έχετε παρά να το «σβήσετε» με τον πλέον κλασικό τρόπο: χαρτομάντιλο, ή χαρτοπετσέτα ανάμεσα στα χείλη. Και το αποτέλεσμα; Τέλειο.

-Τα ματ κραγιόν διαρκούν πολύ περισσότερο από τα γυαλιστερά, που μένουν πάνω σε ποτήρια, σερβίτσια, ρούχα και γενικά είναι πολύ πιο... επικίνδυνα!

Μπορεί σε κάποιες κυρίες να φανεί κλασικό, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς της μόδας, το κόκκινο κραγιόν, σε συνδυασμό με ένα «ελαφρύ» μακιγιάζ και κυρίως ένα απλό μαύρο φόρεμα ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε η ιδανική λύση για μια άψογη επίσημη εμφάνιση. Οπότε γιατί να μην ακολουθήσουμε αυτήν;