Για την εμφάνισή του και την μαγειρική μιλά ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και δεν διστάζει να αποκαλύψει πως κάποιες φορές τρομάζει όταν βλέπει τον εαυτό του στο μοντάζ, προσθέτοντας πως αρχικά δεν τον ήθελαν στην τηλεόραση λόγω των τατουάζ!

Μιλώντας στο περιοδικό «Soul», ο σεφ και κριτής του «Master Chef» εξομολογείται πως αντιμετώπισε προβλήματα με την εξωτερική του εμφάνιση και, κυρίως, με τα δεκάδες τατουάζ που έχει. «Στην αρχή δεν ήθελαν να με βγάλουν και έφταιγα και εγώ γιατί δεν το κυνήγησα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις με είχαν ψηλά στη λίστα. Αφού, τι να λέμε, κι εγώ που με βλέπω καμιά φορά στο μοντάζ τρομάζω… Όποιοι έχουν τατουάζ στην τηλεόραση είναι από κάτι ξένες σειρές, είναι φυλακόβιοι και μηχανόβιοι», λέει χαρακτηριστικά.

Τι πιστεύει, όμως, ότι έκανε την μαγειρική τόσο δημοφιλή; «Η μαγειρική το ‘60, ‘70 και ‘80 ήταν οι άσπροι σκούφοι, οι άσπρες ποδιές και οι άσπρες ζακέτες… Και ξαφνικά έγινε το μεγάλο «μπαμ», κάτι το οποίο ξεκίνησε νομίζω από την Αμερική. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι η μαγειρική δεν ήταν αυτό το αποστειρωμένο πράγμα, μπήκαν πολλά νέα παιδιά με νέες ιδέες, μπήκαν πολλά ναρκωτικά, πολύ αλκοόλ και μαζί μπήκε η ανάλογη μουσική», σημειώνει.

«Νομίζω ότι η δική μας η κουζίνα έχει πολύ χώρο για να πειραματιστείς. Παίρνεις, ας πούμε, ένα παραδοσιακό πιάτο όπως ο μουσακάς και μπορείς να κάνεις χίλια δυο πράγματα. Τώρα έχει αρχίσει το μυαλό των μαγείρων να ανοίγει και να βγαίνει προς νέες κατευθύνσεις», αναφέρει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος για την ελληνική κουζίνα και εξομολογείται ότι όταν δουλεύει ακούει πάντα μουσική.

Τι μουσική ακούει; Αυτή που εκείνος θέλει! «Όταν φεύγω εγώ υπάρχει δημοκρατία. Όσο είμαι εγώ θα βαράει γρήγορα, γιατί η μαγειρική θέλει γρηγοράδα και δυνατά. Τόσο που καμιά φορά δεν ακούς τι παίζει από την παραμόρφωση», απαντά χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο ίδιος ασχολήθηκε με την μουσική πριν από την μαγειρική και, μάλιστα, συμμετείχε σε συγκρότημα. «Έχω μεγαλώσει και το έχω ζήσει και νιώθω ότι κάπως έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Δεν σου κρύβω βέβαια, ότι κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θέλω να πάρω ένα μπάσο και να αρχίσω να γρατζουνάω πάλι. Ήταν ωραία χρόνια σίγουρα. Γρήγορα χρόνια. Κι επειδή μπλέχτηκαν πολλά πράγματα στη μέση, επειδή αυτή η μουσική τότε δεν πήγαινε μόνη της, έχασα φίλου�� από αυτό», λέει ο γνωστός σεφ.