Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του , τα ναρκωτικά, το γάμο του και την ουσία της ζωής, μίλησε ο Σταμάτης Γονίδης. «Στη ζωή μου έχω πιάσει πάτο. Αλλά εγώ είμαι φοίνικας. Αναγεννιέμαι από τις στάχτες μου», λέει ο γνωστός τραγουδιστής στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly.

Μιλώντας για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε παλαιότερα, παραδέχεται ότι «ήταν μια βλακεία. Δεν ήμουν ο εαυτός μου τότε. Ήταν όμως μια βλακεία που γούσταρα να κάνω και έκανα». Άλλωστε τα λάθη του τα πλήρωσε όπως λέει και «όσο μπορώ δεν θέλω να κάνω άλλα. Τον δικό μου σταυρό τον κουβάλησα. Ποτέ ο θεός δεν σου δίνει μεγαλύτερο σταυρό από αυτόν που μπορείς να σηκώσεις. Μάλιστα ο θεός δεν ασχολείται πλέον μαζί μου. Εγώ ασχολούμαι μαζί του και του λέω και “ευχαριστώ”».
Τα τελευταία δυο χρόνια, είναι παντρεμένος με την Κατερίνα: «Αγάπησα την ειλικρίνεια της, την προσωπικότητα της και το χαρακτήρα της. Είναι παιδί σαν εμένα». Στη μεταξύ τους συμβίωση «Περνάμε πολύ καλά μαζί. Δεν με άλλαξε η Κατερίνα, ούτε εγώ εκείνη».

Δηλώνει κατά των γάμων που «πωλούνται στα μίντια» και έχει και την εξήγηση: «Δεν είναι “λεζάντα” ο γάμος.Όσοι πούλησαν το γάμο τους στην τηλεόραση μετά πούλησαν και το χωρισμό τους. Το ένα φέρνει το άλλο».


Έχοντας όπως λέει «συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής και κάτι ψιλά»,έχει φιλοσοφήσει τη ζωή και έχει βγάλει τα συμπεράσματα του: «Ο, τι σε πληγώνει σε κάνει πιο δυνατό. Η ουσία της ζωής είναι να είσαι ο εαυτός σου. Το μυστικό της ζωής είναι να έχεις αγάπη και ειλικρίνεια. Όταν τα χεις, ακόμα και στην κόλαση που υπάρχει γύρω μας, ζεις σαν βασιλιάς».