Πολλές γυναίκες την θεωρούν παρωχημένη. Όμως, η δαντέλα, φέτος, όχι μόνον είναι της μόδας, αλλά αποτελεί το πιο in υλικό που μπορούν να φορέσουν γυναίκες κάθε ηλικίας, που θέλουν να αναδείξουν την θηλυκότητά τους.

Η δαντέλα παραπέμπει σε άλλες εποχές, δεκαετίας ’50. Όμως, αν και άκρως vintage, συμπεριλαμβάνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις προτάσεις των μεγαλύτερων σχεδιαστών Ελλήνων και ξένων για τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς και λάμψη και πολυτέλεια στο ντύσιμο προσδίδει και κάνει τα ρούχα λίγο πιο ανάλαφρα, ούτως ώστε να φαίνονται πιο θηλυκά. Oscar de la Renta, Elie Saab, Marchesa και πολλοί άλλοι προτείνουν ανεπιφύλακτα...δαντέλα!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δαντέλα στο παρελθόν έχει αποτελέσει νούμερο ένα επιλογή για πασίγνωστες πριγκίπισσες ή βασίλισσες, που έχουν φωτογραφηθεί με δαντελένια ρούχα, μάξι ή ακόμη και μίνι.

Φέτος, στις βιτρίνες των καταστημάτων υπάρχουν ρούχα, αξεσουάρ, ακόμη και παπούτσια ντυμένα με ανθεκτικής ποιότητας δαντέλα, προσδίδοντας κύρος και αριστοκρατικό στιλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κεντρικό κομμάτι της χειμερινής συλλογής παπουτσιών της Paris Hilton!

Μην διστάσετε λοιπόν να επιλέξετε δαντέλα, αλλά με μέτρο. Αποφασίστε ποιο κομμάτι της εμφάνισής σας θα είναι δαντελένιο, όλα μαζί δεν γίνεται. Ένα απ’ όλα πρέπει να είναι δαντελένιο ούτως ώστε να μην το παρακάνετε: ‘Η το ρούχο θα είναι ή το παπούτσι. Διαφορετικά το στιλιστικό ατόπημα το έχετε στο τσεπάκι σας…

Και όπως είπε πρόσφατα και ο Valentino, «η δαντέλα προσ��έτει μια δόση μυστηρίου και αφήνει την ανδρική libido να ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας! Μην την αφήσετε με τίποτα να πάει χαμένη».