Εάν του έχετε στείλει ήδη γράμμα, μπορείτε να στηθείτε μπροστά από το τζάκι και να περιμένετε να σας φέρει το δώρο σας. Εάν βεβαίως έχετε τζάκι. Εάν πάλι, ούτε τζάκι έχετε, ούτε γράμμα του έχετε γράψει, τότε μπορείτε απλά να ελπίζετε ότι θα φέρει κάτι και σε σας.

700.000 γράμματα λαμβάνει κάθε χρόνο ο πλέον επίκαιρος παππούς των ημερών. Ο Αη Βασίλης. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει λάβει 14.000.000 γράμματα! Τα νούμερα είναι ασύλληπτα. Κι όμως. Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται, δεν άφησε κανένα παιδάκι παραπονεμένο. Κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα ξωτι��ά δουλεύουν νύχτα μέρα για να προλάβουν να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες των παιδιών.

Η είδηση ότι ο Αη Βασίλης πήρε τον τεράστιο σάκο του και ξεκίνησε το ταξίδι του όπως κάνε κάθε χρόνο άλλωστε, γέμισε ήδη με αγωνία εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, που περιμένουν γεμάτα ανυπομονησία το πιο αθώο πράγμα που θα τα κάνει ευτυχισμένα: Το δώρο του Αη Βασίλη. Ο αγαπημένος των παιδιών με την κόκκινη στολή και την λευκή γενειάδα άφησε το σπίτι του και τα ξωτικά του, πήρε τον αγαπημένο του τάρανδο, τον Ρούντολφ και ετοιμάστηκε να κάνει το γύρο του πλανήτη μας, για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά.

Εκατομμύρια παιδάκια σ' όλο τον κόσμο τον περιμένουν με αγωνία. Τα παιδιά του έχουν γράψει γράμματα και καθένα περιμένει ότι ο Αη Βασίλης θα του κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Τα… ξωτικά τον βοηθάνε να πραγματοποιήσει όλες τις ευχές. Τα παιδάκια πιστεύουν στον Αη Βασίλη κι αφού πιστεύουν, εκείνος θα τους φέρει αυτό που θέλουν. Κι εμείς δεν έχουμε παρά να τους χαρίσουμε το δώρο που τους έφερε ο Αη Βασίλης. Αλλωστε, δεν στοιχίζει τίποτα. Αντίθετα, το χαμόγελο των παιδιών μπροστά σε αυτό που τους «άφησε» δεν ανταλλάσσεται με τίποτα, όσο και να στοιχίζει το δώρο.