Για επτά ολόκληρα χρόνια, από το 2001 μέχρι το 2008, η Mayumi Nishimura εργάστηκε ως η αποκλειστική μαγείρισσα της πιο διάσημης σταρ σε ολόκληρο τον κόσμο: Επιμελήθηκε την διατροφή της Madonna, πράγμα όχι απλά δύσκολο, αλλά ίσως για κάποιους ακατόρθωτο.

Έτσι, μετά από αυτήν την εμπειρία της, η Nishimura αποφάσισε να εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Στην κουζίνα με την Mayumi», στο οποίο αποκαλύπτει, όχι μόνον όλα τα μυστικά της κουζίνας της, αλλά και τις καθημερινές γαστρονομικές προτιμήσεις της βασίλισσας της ποπ. Αν και οι Ιάπωνες δεν τρώνε και πάρα πολύ υγιεινά και τα fast food έχουν αυξηθεί δραματικά στις περισσότερες ιαπωνικές πόλεις, (με αποτέλεσμα την δραματική αύξηση και των κρουσμάτων διαβήτη στην χώρα), η συ��κεκριμένη μαγείρισσα μύησε από νωρίς την βασίλισσα στα μυστικά της καλής διατροφής, την οποία ούτως ή άλλως ακολουθούσε εκείνη, απλώς την ακολούθησε ακόμη πιο πιστά.

Η συγκεκριμένη μαγείρισσα πάντως, η οποία διαμένει 25 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρεται κυρίως στην μακροβιοτική εκπαίδευση στην οποία έχει εντρυφήσει, καθώς και ό,τι προτιμούσε η Μadonna για να κρατιέται πάντοτε σε φόρμα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η μακροβιοτική διατροφή ήταν πάντοτε η αδυναμία της. Πρόκειται για μια διατροφή πλούσια σε ακατέργαστα σιτηρά, λαχανικά, φρούτα, όσπρια και θαλασσινά, στην οποία υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και γαλακτομικών. Αντίθετα, κυριαρχούν οι φυτικές ίνες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πλέον, η Nishimura έχει επιστρέψει μόνιμα στην πατρίδα της. Όταν η νυν μαγείρισσα της σταρ έχει άδεια ή βρίσκεται σε διακοπές η Nishimura επιστρέφει για να εργαστεί και πάλι για την Μαντόνα, η οποία προλογίζει και το βιβλίο της Μayumi.