Το άχτι της έβγαλε γνωστή και βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που δήλωσε από μικροφώνου πως δεν αντέχει άλλο να βλέπει στο Hollywood άνδρες μικρούς σε ηλικία και... ανδρισμό! Άφωνοι έμειναν όσοι βρίσκονταν στην εκδήλωση, που άκουσαν την ηθοποιό να μιλά «χύμα στο κύμα» για τον σεξισμό στον κινηματογράφο.

«Έχουν αλλάξει ελάχιστα στο Hollywood, το οποίο συνεχίζει να θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του νεαρού άνδρα, ηλικίας 18 έως 25 και το πέος του που πάντοτε θεωρούσα πως είναι αρκετά μικρό», είπε η Helen Mirren κατά την διάρκεια των βραβείων του περιοδικού «Hollywood Reporter».

Οι παριστάμενοι στην αίθουσα «πάγωσαν» αρχικά, όμως, χειροκρότησαν θερμά την 65χρονη ηθοποιό που βραβεύτηκε ως μία από τις εκατό ισχυρότερες γυναίκες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Έξω από τα δόντια τα «έσουρε» για τον σεξισμό η Mirren... «Έχω αγανακτήσει με την επιβίωση πολλών μέτριων ανδρών ηθοποιών και την επαγγελματική εξαφάνιση πολύ λαμπρών γυναικών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Έχω δει πολλούς συναδέλφους μου να δουλεύουν ασταμάτητα στα 20, τα 30 και τα 40 για να βρουν μια έρημο στα 50», πρόσθεσε η 65χρονη σταρ και κατέληξε: «το πλεονέκτημα για μία γυναίκα τόσο μεγάλη όσο εγώ είναι το ότι αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος έχει αλλάξει».