Στο απόλυτο και τσακίρ κέφι ήταν – και σήμερα - η Ελένη, που από την αρχή της εκπομπής της έδειξε τις προθέσεις της. Μετά από πολύ καιρό, λέμε να γλεντήσουμε σήμερα, είπε στην αρχή του Καφέ και το έκανε πράξη.

Όταν ο Νίκος Οικονομόπουλος παρουσίασε τα νέα του τραγούδια και ιδίως το «Ξημερώνει», η Ελένη βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. «Αυτό το τραγούδι δεν έχει πόνο, δεν είναι χωρισμένο το ζευγάρι, αλλά είναι αυτό το γνωστό, αυτή η γκρίνια που κάνουμε εμείς οι γυναίκες πολύ συχνά, που λέμε στον σύντροφό μας… δεν με πήρες οκτώ φορές τηλέφωνο σήμερα με πήρες μόλις δεκατέσσερις… γιατί να συμβαίνει αυτό; Πάλι εγώ σε πήρα πρώτη να σου πώ καλημέρα. Γιατί δεν με έχεις πάρει ακόμη τηλέφωνο; Μην μου πείτε ότι δεν τα έχετε περάσει, εμείς οι γυναίκες είμαστε έτσι, πώς να το κάνουμε, θέλουμε κι άλλο...Οπότε εκείνη την ώρα της γκρίνιας εσείς τι μπορείτε να κάνετε;Να ακούσετε αυτό το κομμάτι!»

Και η ανάλυση συνεχίστηκε: «Το τραγούδι λέει καλημέρα. Δηλαδή καλημέρα αγάπη μου. Μπορεί να μην σε πήρα τηλέφωνο, όμως είμαι εκεί δίπλα σου, σε σκέφτομαι, δεν έχω φύγει, σε κουβαλάω όλη μέρα! Τα έχουμε - λέει το τραγούδι - δεν χωρίσαμε ακόμα», είπε η Ελένη, με ύφος όχι με ένα αλλά με πολλά υπονοούμενα. Τί υπονοούμενα δηλαδή, μόνο το όνομα του προσώπου στο οποίο απευθυνόταν δεν μας είπε!

Για έρωτα και αγάπη μιλούσε και σήμερα. Μετά πήγε στον χωρισμό… αυτόν δεν τον σχολίασε. Και γιατί να τον σχολιάσει άλλωστε, άλλο την απασχολεί τώρα… Οσο για την σημερινή επιλογή μπλούζας; Kiss me έγραφε και είχε πάνω της κατακόκκινα τεράστια χείλη... και ο νοών νοείτο...