Στις 10 και τις 11 Δεκεμβρίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη πρόκειται να δώσει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Δράσης κατά του καρκίνου του μαστού. Mε αφορμή αυτές τις εμφανίσεις, μιλά για την έννοια της φιλανθρωπίας, για τις δύσκολες οι εποχές που ζούμε, αλλά και το πώς βλέπει το μέλλον.

«Δεν μπορώ να σου πώ τι μέλλον βλέπω εκτός αν σου ρίξω το φλιτζάνι. Το παρόν μας δείχνει ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο μέλλον. Στο πολύ δύσκολο μέλλον υπάρχουν φωτεινά πράγματα που πρέπει να είμαστε γύρω τους. Διαφορετικά θα δυστυχήσουμε και θα αρρωστήσουμε. Από την άλλη αγωνιώ. Και για μένα και για τα παιδιά μου. Σε τι κόσμο μεγαλώνουν και κυρίως τι θα αντιμετωπίσουν μετά».

Σε ό,τι αφορά αυτά που δεν της αρέσουν, η δημοφιλής ερμηνεύτρια απαντά: «Τα χρόνια που ζούμε είναι δύσκολα και θα δυσκολευτούμε όλοι μας. Πρέπει να βλέπουμε πού είναι το φως και εκεί να εστιάζουμε. Σε όλη αυτή την δυσκολία που υπάρχει γύρω μας πρέπει να κοιτάξουμε θετικά. Θεωρώ επίσης ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει κάνει παιδιά και να μην κοιτάει θετικά. Κάνοντας παιδιά βλέπεις το μέλλον. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και να ξέρουμε πάντα τι συμβαίνει γύρω μας».

Η μουσική σε βοηθάει να ξεχαστείς, να παρηγορηθείς, να ονειρευτείς να οραματιστείς. Η μουσική είναι η πλέον άμεση τέχνη για να απελευθερωθείς. Και δεν απελευθερώνεσαι με την χαρά. Απελευθερώνεσαι με την σκέψη και την λύπη, καταλήγει.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα εμφανιστεί στο Παλλάς σε μία σειρά παραστάσεων που προετοιμάζει αυτή την εποχή.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πρώτη ανάρτηση 4/12/2010 23:55