Σε μια αποκαλυπτική αναδρομή στο παρελθόν του ο Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για τον πρώτο του γάμο, με την «ωραιότερη γυναίκα της Αθήνας», όπως είπε ο ίδιος.

Ο γνωστός ποινικολόγος παντρεύτηκε στα 32 του χρόνια τον παιδικό του έρωτα, την Τίλντα. Οκτώ χρόνια έκαναν υπομονή μέχρι η Εβραία αγαπημένη του να βαπτιστεί Χριστιανή και να ξεκινήσουν την κοινή ζωή τους. Δυόμιση μήνες μετά το γάμο η Τίλντα σκοτώθηκε. Το αυτοκίνητο της την πρόδωσε. «Ήταν η ωραιότερη γυναίκα της Αθήνας», επαναλαμβάνει συχνά ο ίδιος.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τα γήπεδα όπου έπαιζε πο��όσφαιρο ως επαγγελματίας, για την δικηγορία, το δεύτερο γάμο του με την Εύη Βατίδου και φυσικά για τον Λάκη Λαζόπουλο. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος εργάζεται για τον Δημήτρη Κοντομηνά: «ξεκίνησε να με χτυπάει επειδή ήμουν ο μηνυτής του Κοντομηνά για τα κακουργήματα. Ο Λαζόπουλος με την υπόθεση Λυμπέρη μου χρωστάει» ισχυρίζεται.

« Προσπαθεί να με γελοιοποιήσει και κατασκευάζει ψεύτικες ιστορίες», λέει και αναφέρεται στο επεισόδιο με την περίφημη τακουνιά «Είχε βγει ο Λαζόπουλος με το τακούνι στο κεφάλι. Εμένα με χτύπησαν μπράβοι».

Όσο για το ύψος του το οποίοι έχει αποτελέσει αντικείμενο σάτιρας ξεκαθαρίζει . «Ο Λαζόπουλος λέει και ξαναλέει ότι είμαι κοντός. Αφού είμαι 1,78» απορεί και συνεχίζει «Η κοινωνία όλη ξέρει ποιος είναι ο Λαζόπουλος» . Ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με την εφημερίδα, διανύει μια καλή περίοδο στη ζωή του ενώ σκέφτεται σοβαρά να «αφήσει» την Μύκονο και να αγοράσει σπίτι στους Παξούς.