Πριν από πολλά χρόνια, ο Νίκος Κουρής πρωταγωνίστησε στη διαφημιστική καμπάνια του Head and shoulders και όπως δηλώνει σήμερα, το καταδιασκέδασε.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν δέχτηκα την πρόταση ήταν να δοκιμάσω το προϊόν. Μου άρεσε η παχύρευστη μορφή του και με το πρώτο κιόλας λούσιμο τα μαλλιά μου έγιναν απαλά και στιλπνά. Όσο για τα γυρίσματα στην Πράγα, ήταν πολύ όμορφα. Τόσο η παραγωγή όσο και το στήσιμο ήταν ένα μάθημα επαγγελματισμού για εμένα καθώς δεν είχα κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο και μάλιστα στο εξωτερικό. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που πρωταγωνίστησα σε διαφημιστικό. Έχω ξαναβρεθεί στο εξωτερικό κάνοντας θέατρο, αλλά αυτό δεν το είχα ζήσει ποτέ με όρους κινηματογράφου».

Ο Νίκος Κουρής δίνει το προσωπικό και επαγγελματικό του στίγμα, μέσα από λίγες, αλλά περιεκτικές απαντήσεις.

Τι τον έκανε να ασχοληθεί με την ηθοποιία; «Προσπαθώ να κάνω καλύτερο το σήμερα και να μην σκέφτομαι αρνητικά, γι’ αυτό εξάλλου και έγινα ηθοποιός. Γιατί έτσι ασχολείσαι με κάτι που το δημιουργείς εσύ, οπότε έχεις την ευχέρεια να το φτιάξεις καλύτερο αφού είναι φανταστικό».

Για τον φανταστικό κόσμο στο κεφάλι του. «Το να ζεις σε ένα φανταστικό κόσμο δεν είναι κακό, γιατί η έμπνευσή σου είναι αληθινή. Απλώς εκεί μπορείς να χωρέσεις όμορφα πράγματα, όπως το να ονειρεύεσαι ή να είσαι φωτεινός. Παρακολουθώντας, στον αντίποδα, βλέπεις το αντίθετο – τα πάντα εκεί είναι πραγματιστικά, όπως τι δάνειο θα πάρεις κλπ. Προσπαθώ λοιπόν να μην κολλάω σε αυτά και να είμαι χαρούμενος».

Τι σκέφτεται κάθε φορά που κοιτάζει τον γιο του; «Oταν έχεις παιδί δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Το μυαλό σου βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. Είσαι έτοιμος να αντιδράσεις κάθε στιγμή. Με ένα παιδί πρέπει να περιμένεις τα πάντα. Και κυρίως πρέπει να έχεις υπομονή».

Ο Νίκος Κουρής πρωταγωνιστεί στην παράσταση Εμίλια Γκαλότι του Γκότχολντ Εφρεμ Λέσινγκ, στο Εθνικό Θέατρο.

Πηγή: ΝITRO