Ότι η Φαίη Ξυλά είναι μία εξαιρετική ηθοποιός είναι γνωστό. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι η πρωταγωνίστρια από τα Μυστικά της Εδέμ εγκατέλειψε τις σπουδές της στα ναυτιλιακά για να γίνει ηθοποιός.

«Δεν το μετάνιωσα, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει να βολεύονται. Θέλω να νιώθω συναισθηματική ασφάλεια και την επιδιώκω, αλλά είμαι άνθρωπος του ρίσκου. Βέβαια, μέχρι στιγμής στάθηκα πολύ τυχερή. Δεν χρειάστηκε, για παράδειγμα φέτος να μειώσω τις αποδοχές μου. Αλλά ακόμη και σε περιόδους που απέρριπτα μία δουλειά, επειδή δεν μου άρεσε, χωρίς να έχω άλλη πρόταση πάντα, έστω και την τελευταία στιγμή, κάτι θα συνέβαινε και θα μου ερχόταν αυτό που θα με ικανοποιούσε και ονειρευόμουν να κάνω. Ζω από την δουλειά μου, αλλά μου αρέσει να την αντιμετωπίζω ερασιτεχνικά», δήλωσε στο περιοδικό ΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον γάμο της με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, η Φαίη Ξυλά δήλωσε ότι ευτυχώς η ζωή της δεν έχει αλλάξει καθόλου. «Και λέω ευτυχώς, γιατί ζούσαμε πέντε χρόνια μαζί, οπότε ήταν σα να είμαστε παντρεμένοι. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι συμβιώναμε από την πρώτη ημέρα της σχέσης μας, καταλαβαίνεις ότι δεν θα μπορούσε ο γάμος να αλλάξει την καθημερινότητά μας».

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Ο Κωνσταντίνος είναι το κομμάτι που με ολοκληρώνει. Νιώθω ότι με αγαπάει απόλυτα όπως κι εγώ. Όταν είμαι μαζί του αισθάνομαι πλήρης».

Σε ό,τι αφορά τέλος τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, η Φαίη Ξυλά αποκαλύπτει ότι της λείπει. «Με όλα τα παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί έχουμε δεθεί και για οποιονδήποτε έφευγε ��α αισθανόμουν το ίδιο. Αλλά καταλαβαίνω και σέβομαι την απόφασή του, γιατί όταν ένας ηθοποιός νιώθει ότι πιέζεται κάνοντας μία δουλειά, είναι προτιμότερο να φύγει».