Η ηθοποιός Φαίη Ξυλά σε ρόλο δημοσιογράφου για το περιοδικό NITRO πήρε συνέντευξη από την Κάτια Δανδουλάκη. «Όταν έβγαινα από τη σχολή έλεγα “όποιος έχει ταλέντο πάει μπροστά”. Αυτό αντιστράφηκε μετά τα δέκα πρώτα χρόνια. Κατάλαβα ότι δεν σημαίνει τίποτα. Είναι φυσική ευλογία να έχεις ταλέντο, αλλά εάν δεν έχεις τις υπόλοιπες 99 ικανότητες για να το χτίσεις, πάει χαμένο», δήλωσε η Κάτια Δανδουλάκη .

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο θέατρο, λέγοντας ότι δεν είχε ταλέντο στο πιάνο που λάτρευε και πως η μητέρα της την πήγαινε από μικρή σε παραστάσεις. Την απόφαση να γίνει ηθοποιός την πήρε στα 17 της. «Το θέατρο μπήκε νωρίς στην ψυχή μου», δήλωσε.

Η Κάτια Δανδουλάκη παραδέχθηκε ότι δουλεύει τόσο πολύ γιατί δεν έχει άλλο τρόπο επιβίωσης. «Φαντάσου ότι ο ελεύθερος χρόνος μου είναι γύρω στα δύο με τρία λεπτά την ημέρα», είπε.

Αν της έλεγε ένας συνάδελφος της ότι θέλει να γίνει επιχειρηματίας στο θέατρο, όπως εκείνη στο παρελθόν, η Κάτια Δανδουλάκη «θα τον έδερνε» λέει «δια ροπάλου». «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι απλώς χωρίς καμιά περιουσία, δεν έχω καν δικό μου σπίτι, είμαι στο νοίκι, έχω χρέη. Αλλά καλά να πάθω!» εκμυστηρεύεται.

Η δημοφιλής ηθοποιός σχολιάζει το τηλεοπτικό τοπίο, υποστηρίζοντας ότι φέρνει ζαλάδα. «Τώρα είμαστε στο ξεκοκάλισμα του σκελετού, υπάρχει πλήρης αποδόμηση», καταλήγει στη συνέντευξή της.