Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει, λέει μια λαϊκή ρήση και η Ελένη Μενεγάκη την επιβεβαίωσε στην εκπομπή της... Τον γιαπωνέζικο όρο «γιαμαγκούτσι» της είπαν, στο... μαρκούτσι πήγε το μυαλό της!

Το αστείο περιστατικό στον «Καφέ» ξεκίνησε όταν η κουβέντα πήγε σε ένα γαλλικό εστιατόριο όπου όλοι οι τοίχοι είναι μαύροι. «Εκεί σου κόβεται και η όρεξη να φας, πας εκεί και κάνεις για δίαιτα», σχολίασε η Ελένη, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να φάει μέσα στο μαύρο σκοτάδι.

«Το ξέρεις ότι υπάρχει διατροφή, γιαμαγκούτσι νομίζω λέγεται, αν δεν απατώμαι ...», ξεκίνησε να λέει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

«Τι; Για μαρκούτσι; Τι λέει;», ρώτησε η παρουσιάστρια, που το μυαλό της κάθε άλλο παρά στα γιαπωνέζικα πήγε. «Τι μαρκούτσι καλέ; Τι λέτε;», συνέχισε να ρωτά.

Μετά βίας συγκράτησαν τα γέλια οι συνεργάτες της, ενώ ο Κουτσογιαννόπουλος ανέλαβε να εξηγήσει: «γιαμαγκούτσι παιδί μου, γιαπωνέζικο όνομα, όπου τρως με κλειστά τα μάτια», της είπε και συμπλήρωσε ότι είναι μια τεχνική για να τρως λιγότερο καθώς στους περισσότερους ανθρώπους υπάρχει η εμμονή να αδειάζουν το πιάτο τους όσο φαγητό κι αν έχει μέσα.

«Εγώ, πάντως, μόνο ζυγίζομαι με κλειστά μάτια», πετάχτηκε η Άση Μπήλιου και έκανε τους πάντες να γελάσουν μέχρι δακρύων.

Πάντως Ελένη μας μην ανησυχείς... Και το γιαμαγκούτσι και το μαρκούτσι έχουν ένα κοινό: και τα δύο τρώγονται!