Ένα άκρως ανατρεπτικό show παρουσίασε ο Jean Paul Gaultier στο Παρίσι, με δημιουργίες υψηλής ραπτικής για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011.

Το «κακό παιδί» της γαλλικής μόδας, πρωτοτύπησε για ακόμα μια φορά, σχεδιάζοντας ρούχα υψηλής ραπτικής τα οποία συνδύασε με πανκ κόμμωση: «Η collection ήταν μια μείξη πανκ, can-can και υψηλής ραπτικής», δήλωσε ο ταλαντούχος σχεδιαστής που κατάφερε να «δέσει» τις prive collections υψηλής ραπτικής που γίνονταν πριν από μισό αιώνα, με ριζοσπαστικά στοιχεία, όπως τα ογκώδη κοσμήματα και οι κομμώσεις Mohican.

Η επίδειξη τα είχε όλα: από περίτεχνες μακριές φούστες και σοφιστικές δημιουργίες άλλης εποχής, μέχρι εφαρμοστές τουαλέτες με τις κλασικές οριζόντιες ρίγες, σήμα κατατεθέν του Gaultier.

Guest Star του show η γαλλίδα ντίβα Catherine Deneuve, που είχε αναλάβει το ρόλο της παρουσίασης: τα μοντέλα κρατούσαν αριθμούς και η μαγνητοφωνημένη φωνή της Deneuve παρουσίαζε το κάθε σύνολο που εμφανιζόταν. Έκαστη δημιουργία μάλιστα είχε και από έναν προκλητικό τίτλο όπως «Είμαι Αναρχικός», ή «Βρωμερά Παιχνίδια».

Για το τέλος, ο Jean Paul Gaultier κράτησε άλλη μια έκπληξη, καθώς το show «έκλεισε» εντυπωσιακά, με μια χορεύτρια του can-can που φορούσε φούστα με τυπωμένα πόδια στη φόδρα της.Όσο για τον ίδιο τον Gaultier; «Πιστός» στο Mohican style, βγήκε στην πασαρέλα με ένα τεράστιο λοφίο μοϊκανού στο κεφάλι.

Πάρτε μια γεύση από το ανατρεπτικό show…