«Εγώ δεν κάνω τον κριτή στο ριάλιτι που συμμετέχω για να τσακώνομαι με τους υπόλοιπους, αυτό το βαριέμαι!»

Τάδε έφη Πέτρος Κωστόπουλος, ταράζοντας τα νερά και τα τηλεοπτικά και τα καλλιτεχνικά και ό,τι άλλο θέλετε. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Μήπως για τους κριτές του x-factor που θέλουν να κλέβουν την δόξα και την χάρη των παιδιών που διαγωνίζονται; Μήπως για το άλλο ριάλιτι τραγουδιού, στο οποίο οι κριτές «τρώγονται» προκειμένου να κάνουν ντόρο και νούμερα;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε για τα τηλεοπτικά δρώμενα και όχι μόνο, ξεκινώντας από τις αλλαγές που ετοιμάζονται φέτος, τόσο στο Greek Idol, όσο και προσωπικά στο πρόσωπο της Ρούλας: «Θα έχει πιο πολύ θέαμα ενώ και η Ρούλα θα είναι καλύτερη. Πέρυσι την πέταξαν εκεί μέσα μετά από πολύ καιρό απουσίας φέτος θα είναι πολύ διαφορετική».

Όσο για τον ίδιο; «Κι εγώ είμαι διαφορετικά γιατί κάνω πλέον και την δική μου εκπομπή και είμαι πιο άνετος στην κάμερα. Πέρυσι δεν είχα ιδέα, φέτος γνωρίζω το θέμα καλύτερα».

Πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι δύο πρόσωπα από το Greek Idol συμμετέχουν στην ανάδειξη για τον εκπρόσωπο της χώρας μας στην φετινή Eurovision; «Και για την Βαλάντω και για την Αντιγόνη χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι θα πάνε στην Eurovision. Δεν ξέρω εάν θα περάσουν, αλλά έτσι κι αλλιώς για μένα δεν πρέπει να πηγαίνουν μεγάλοι άνθρωποι, πρέπει να πηγαίνουν μικρά ταλεντάκια».

Όπως ήταν φυσικό, μια συζήτηση με τον Πέτρο Κωστόπουλο δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί στις περικοπές που γίνονται στον χώρο της τηλεόρασης. «Η αγορά έχει στεγνώσει με αποτέλεσμα τα προγράμματα να γίνονται πιο φτηνά αλλά και πολλές φορές χειρότερα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ένα σχήμα που θα παίξει 8-12 το πρωί. Τώρα εάν θα το κάνει το Mega, ή ο Alpha ή κάποιος άλλος, αυτό δεν το ξέρω από τώρα. Το θεωρώ όμως βέβαιο ότι θα συμβεί».