«Οι Κυριακές είναι για πολύ καλούς φίλους μόνο κι εσείς που είστε εδώ είσαστε πολύ καλοί φίλοι γι αυτό σήμερα θα περάσουμε οικογενειακά», είπε στην σκηνή του μαγαζιού όπου τραγουδά ο Αντώνης Ρέμος.

Κι από κάτω; Πρώτο τραπέζι πίστα ποιον είδαμε νομίζετε; Τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Γι’αυτόν ή – και – γι’αυτόν μιλούσε ο Αντώνης, με την διαφορά ότι ο Γρηγόρης περίμενε τους υπόλοιπους κολλητούς, ή γιατί όχι και κολλητές, που όμως δεν ήλθαν ποτέ.

Μόνο κι έρημο τον άφησαν τον χριστιανό στον Ρέμο, να καπνίζει και να πίνει, περιμένοντας τους υπόλοιπους: Τον Αντώνη Κανάκη και τον Γιάννη Λάτσιο. Αλλά εκείνοι… τίποτα. Ετσι, ειπώθηκε δηλαδή επισήμως. Γιατί ανεπισήμως, κανείς δεν ξέρει τελικά, γιατί ο Γρηγόρης ήταν ολομόναχος στον Ρέμο. Ποιος έστησε τον Γρηγόρη στα μπουζούκια;

Μόνος ο Γρηγόρης στον Ρέμο, ψάχνει… Τον έφαγε η μοναξιά το έρημο… Γι’ αυτό και ο Αντώνης του έφερε τον… γιατρό: Ανέβασε στην σκηνή τον Αντώνη Βαρδή… και όταν είδε τα μεγάλα «ζόρια», ανέβασε και τον γιο του Γιάννη! Ο γιος αντιμετώπισε την βραδιά με χιούμορ:«Η μαμά μου είναι στο σπίτι κι έτσι μόνο εγώ με τον μπαμπά μου τραγουδήσαμε μαζί στον Ρέμο!», είπε.

«Είσαι το τσιγάρο που κρατώ και να ανάψω σκέφτομαι», τραγούδησαν οι καλλιτέχνες και ο παρουσιαστής ακολούθησε τον στίχο. Άναψε το τσιγάρο του.

Να σκεφτόταν την Νάντια; Να σκεφτόταν άλλη ύπαρξη για την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει είδηση; Oυδείς ξέρει...Το ένα μετά το άλλο άναβε κι έσβηνε τα τσιγάρα, την ώρα που έπινε και σιγοψυθίριζε τους στίχους των τραγουδιών που ακούγονταν από την σκηνή. Η κάμερα τον απαθανάτισε μελαγχολικό και σκεπτικό, την ώρα που το μυαλό του ταξίδευε σ' άλλη γη, σ'άλλα μέρη...

Τελικά, η ομάδα των «επιστημόνων» κατάφερε να κάνει τον Αρναούτογλου να νιώσει καλύτερα... Μέχρι να φύγει, είχε πιάσει κουβέντα με μελαχρινή ύπαρξη αγνώστων στοιχείων… Γιατί όχι; Άλλωστε ο έρωτας με έρωτα περνάει!

Ελα βρε Γρηγόρη... Δεν βλέπεις τον Αντωνάκη που είναι μια χαρά με την Υβόννη; Θετική ενέργεια. Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά...