Με στρατόπεδο παρομοιάζει η Natalie Portman την προετοιμασία της για το ρόλο της μπαλαρίνας στο ψυχολογικό θρίλερ «ο Μαύρος Κύκνος». Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο σκληρής δίαιτας, εντατικής γυμναστικής και συνεχούς εκπαίδευσης, η 29χρονη πρωταγωνίστρια δηλώνει ότι «Έφτασα πραγματικά στα όρια μου. Η διαδικασία της εκπαίδευσης για μια χορεύτρια μπαλέτου ήταν πολύ απαιτητική, σχεδόν στρατιωτική. Με έβαλε σε μια φάση απόλυτης συγκέντρωσης». Ωστόσο, η συνεργασία της όπως λέει με τον σκηνοθέτη Darren Aronofsky «ήταν μια απίστευτη εμπειρία».

Η ταλαντούχα ηθοποιός, επισκέφτηκε το καλοκαίρι την Αθήνα μαζί με το σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της Benjamin Millepied.Οι δυο τους, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας. Σήμερα, περιμένουν το πρώτο τους παιδί ενώ ετοιμάζονται και να παντρευτούν: «Ήταν εκπληκτικά. Ήρθα για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ήταν τόσο...τόσο όμορφη! Εσείς μπορείτε να με καταλάβετε καλύτερα. Είδα μια διασκεδαστική, γεμάτη ζωντάνια πόλη» μίλησε ενθουσιασμένη για την πρωτεύουσα.

Ωστόσο, αυτό που την συνεπήρε απόλυτα ήταν το...φαγητό! «Θεέ μου το φαγητό ήταν τόσο... Αγάπησα την κουζίνα σας ανυπομονώ να έρθω πάλι. Ήταν η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα». Άλλωστε το φαγητό για εκείνη είναι μια από τις προτεραιότητες της καθώς αγαπά την μεσογειακή κουζίνα «είναι στο αίμα μου» λέει η Portman και δεν είναι τυχαία αυτή η αγάπη αφού και η ίδια κατάγεται από το Ισραήλ: «Αγαπάω την μεσογειακή κουζίνα. ίσως μου άρεσε γιατί έχω ζήσει πολύ στο Τελ Aβίβ». Μάλιστα, συγκρίνει το Τέλ Αβίβ με την Αθήνα: «και οι δυο πόλεις έχουν την αίσθηση της Μεσογείου. Είναι πόλεις της τέχνης» λέει όλο ενθουσιασμό για τη χώρα μας.

Στη ζωή της αυτό που μετρά είναι «η οικογένεια και οι φίλοι μου», ενώ ελπίζει μελλοντικά «να μπορώ να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Να συνεχίσω να μαθαίνω. Είμαι πραγματικά τυχερή και εύχομαι να μπορώ να συνεχίσω».

* Ένα μήνα πριν από το έργο, ο σκηνοθέτης της ταινίας Darren Aronofsky είχε αρχίσει να μην πιστεύει ότι η Portman θα τα καταφέρει στο συγκεκριμένο ρόλο, καθώς ήταν πολύ αδυνατισμένη και όχι πολύ έτοιμη. Μόνο δυο μέρες αφότου άρχισαν τα γυρίσματα μπόρεσαν όλοι να καταλάβουν ότι μπορεί να το κάνει. Και απ΄ότι φαίνεται, τα κατάφερε καθώς «ο Μαύρος Κύκνος» είναι φαβορί και για τα Όσκαρ.


Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Νatalie Portman στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και στην εκπομπή «Καφές με την Ελένη»...