«Θα προτιμούσα να δουλέψω στην λαϊκή, παρά να υποδυθώ ξανά την Αλίκη Βουγιουκλάκη», δήλωσε η Κατερίνα Παπουτσάκη στον Πέτρο Κωστόπουλο το βράδυ της Πέμπτης, εννοώντας πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δεχτεί ξανά την κριτική των Μέσων για οτιδήποτε κάνει.

Με αρκετή δόση ειλικρίνειας και μπόλικο αυτοσαρκασμό, η ηθοποιός, που στην νέα της ταινία υποδύεται μία μανάβισσα, δήλωσε ότι την περίοδο που έπαιζε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, οι κριτικές των Μέσων ήταν τόσο σκληρές, που η ίδια έφθασε στο σημείο να επισκεφθεί ψυχίατρο. «Τις έριξα τις επισκέψεις μου στον γιατρό, την μαύρη περίοδο που έπαιζα την Βουγιουκλάκη. Η αλήθεια είναι ότι με ζόρισε πάρα πολύ όχι ακριβώς η ίδια η επιλογή, αλλά αυτά που έφερε αυτή η επιλογή. Και πιστεύω ότι όποια γυναίκα υποδυόταν την Αλίκη και καλούνταν να κάνει αυτό, θα το περνούσε αυτό οπωσδήποτε».

Και μια και - μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη - τώρα υποδύεται μία μανάβισσα, που ξέρει καλά από φρούτα και λαχανικά, ο οικοδεσπότης της εκπομπής την ρώτησε εάν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και εάν ξέρει πόσο στοιχίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Μάλιστα, την έβαλε να τοποθετήσει ταμπελάκια με τιμές σε έναν υποτιθέμενο πάγκο λαϊκής, για να δει εάν πραγματικά έχει ιδέα από το θέμα. Η Κατερίνα «πέτυχε» μόνο τις μελιτζάνες. Όλα τα υπόλοιπα ζαρζαβατικά τα έκανε λάθος. Στο τέλος, καταλάβαμε το γιατί. Η Κατερίνα αποκάλυψε ποιος γεμίζει το ψυγείο του σπιτιού της: «Στο σπίτι μου ψωνίζει η….Ντανιέλα», εννοώντας την οικιακή βοηθό. Εμ, πώς να ξέρει πόσο κάνουν όλα αυτά, όταν δεν τα έχει ψωνίσει ποτέ της;

Η πρωταγωνίστρια απάντησε σε ερώτηση του Πέτρου Κωστόπουλου για το πώς βλέπει η ίδια την εμφάνισή της: «Είχα τρελό κόμπλεξ με την μύτη μου, γιατί έχει ένα κοκκαλάκι στην μέση, το οποίο στην πορεία αγάπησα, απλά μέχρι να το αγαπήσω, πέρασε πολύς καιρός…»

Για τις σχέσεις της δήλωσε ότι η ίδια δεν έχει απατήσει ποτέ σύντροφό της, αλλά έχει «φάει… κέρατο»: «Έμαθα ότι με κεράτωνε ασυστόλως, αλλά είχαμε χωρίσει. Το έμαθα μετά δηλαδή. Τον πήρα τηλέφωνο και του εί��α τα ακατάληπτα. Η αλήθεια είναι ότι θέλω πολύ να είμαι σε μια σχέση, μία σοβαρή σχέση, αλλά δεν θεωρώ ότι απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο γάμος».

Αν και στην νέα της κινηματογραφική δουλειά παίζει ξύλο με τον άντρα της, στην πραγματική της ζωή, δεν έχει χτυπήσει άνδρα. «Μόνο μία φορά που είχα τα νεύρα μου, είχα κλωτσήσει το γραφείο που είχα μπροστά μου. Μέχρι εκεί έχω φτάσει».