Το δεύτερο βιολογικό της παιδί απέκτησε σε ηλικία 43 ετών η διάσημη ηθοποιός Nicole Kidman.

H είδηση «βγήκε» από την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όπου παραβρέθηκε η κάτοχος βραβείου Οσκαρ, που ανακοίνωσε ότι το δεύτερο παιδί της ήλθε στον κόσμο μέσω παρένθετης μητέρας, στην οποία η Kidman δώρισε τα γονιμοποιημένα ωάριά της για να κυοφορήσει το παιδί της.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο του Nashville και πήρε το όνομα Faith Margaret Urban, αλλά κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό. «Η οικογένειά μας είναι ευλογημένη που έχει άλλο ένα μέλος, του οποίου εμείς - εγώ και ο Keith Urban– είμαστε οι βιολογικοί γονείς και ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτήν μας την προσπάθεια», δήλωσε η ηθοποιός.

Ωστόσο, η μεγάλη απορία των Μέσων Ενημέρωσης δεν ήταν τόσο, το γιατί κρατήθηκε μυστικό το θέμα της γέννησης του παιδιού της Kidman από παρένθετη μητέρα, αλλά περισσότερο γιατί η πρωταγωνίστρια επέλεξε να μην μείνει η ίδια έγκυος, αφού είχε δηλώσει πως και πολύ το ήθελε και δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Άλλωστε, έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από τότε που απέκτησε το πρώτο της παιδί και οι γιατροί την είχαν διαβεβαιώσει πως οι διαφορές στον οργανισμό της ήταν ελάχιστες σε σχέση με το παρελθόν.

Η Kidman δεν «μάσησε» τα λόγια της. «Όταν μένεις έγκυος, πρέπει να επαναφέρεις το σώμα σου σε μία ισορροπία. Αυτό χρειάζεται πολλούς μήνες, είναι πολλές φορές επίπονο και σίγουρα ψυχοφθόρο. Όταν έκανα το πρώτο μου παιδί, μπορούσα να πάρω ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα από την δουλειά μου και να φροντίσω τον εαυτό μου και να αφοσιωθώ εξ ολοκλήρου στην οικογένειά μου. Τώρα αυτό μου είναι πολύ πιο δύσκολο. Ετσι, αποφάσισα να κάνω παιδί με παρένθετη μητέρα».

Οι δημοσιογράφοι «πάγωσαν» στο άκουσμα της δήλωσης ότι δεν έκανε παιδί για να μην χαλάσει το σώμα της. Βέβαια, είναι μία πασίγνωστη και καταξιωμένη ηθοποιός που αν μη τι άλλο χαίρει της εκτίμησης των Μέσων, στα οποία έχει συμπεριφερθεί άψογα. Από την άλλη, βέβαια, όταν είσαι η Kidman, ίσως και να δικαιούσαι να λες κάτι τέτοιο... Σήμερα, η Kidman, εκτός από το πρώτο της παιδί, που απέκτησε πριν από δύο χρόνια με τον τραγουδιστή της Country, έχει άλλα δύο υιοθετημένα παιδιά, την Isabella Jane και τον Connor Anthony, ηλικίας 19 και 15 ετών αντίστοιχα, από τον γάμο της με τον Tom Cruise.

Η μόδα της παρένθετης μητέρας δεν είναι κάτι καινούριο στον χώρο της σοουμπιζ. Πριν από λίγο καιρό, η Sarah Jessica Parker και ο Matthew Broderick έγιναν για πρώτη φορά γονείς και πάλι μέσω παρένθετης μητέρας. Τα σχόλια στα ξένα blogs αναφέρουν πάντως πως όταν υπάρχει θέμα υγείας, τότε, ναι, να προχωρήσει σε αυτήν την διαδικασία. Όταν όμως μια γυναίκα δεν κάνει παιδί για να μην χαλάσει η σιλουέτα, τότε τι να πει κανείς. Περί ορέξεως…