Το χειμωνιάτικο σκηνικό στο σαλέ του στα τρία-πέντε πηγάδια απολάμβανε ο Ηλίας Ψινάκης, όταν τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι ο Θεοχάρης δεν είναι στην λίστα των υποψηφίων για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην φετινή Eurovision. Άφησε στα κρύα του λουτρού τους καλεσμένους του, το αναμμένο τζάκι, τις ζεστές σοκολάτες και το χιόνι, έβαλε την γούνα και κατηφόρισε στην Αθήνα.

Α�� μπορούσε δηλαδή θα έβαζε και το τσεκούρι που κόβει τα ξύλα μέσα στο τζιπ του, αλλά δεν το έκανε: Προτίμησε να τα πει τσεκουράτα. «Το ποιος έχει το πακέτο, το αποφασίζει ο κόσμος. Και όχι η ΕΡΤ. Η Eurovision φέτος δεν είναι θέμα ερμηνευτή, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι θέμα συνθέτη και στιχουργού, δηλαδή Στέφανου Κορκολή και Αλεξάνδρας Ζάκκα αντίστοιχα. Είναι μουσικός διαγωνισμός, στον οποίο όμως δεν τραγουδάει η Πρωτοψάλτη ή ο Ρέμος, τραγουδάνε ριαλιτάκια και νέοι».

Ο PR manager όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μιλώντας αποκλειστικά στο STAR, τα «έχωσε» κανονικά στην ΕΡΤ και την διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού, για τον οποίο είπε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να υποβαθμίζεται σαν θέμα. «Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, κάποιοι τοποθέτησαν μια low profile επιτροπή και κάποια νέα άτομα και πήραν την απόφαση να πάμε στον διαγωνισμό σαν τις γύφτισσες. Οκ, δεκτόν, αλλά να μας πουν και τους λόγους. Άλλωστε, γι’ αυτό κι εγώ φεύγω από το σαλέ μου άρον άρον, για να πάω στην Αθήνα και να μάθω τι συνέβη», δήλωσε, όχι μόνον φανερά ενοχλημένος που ο Θεοχάρης κόπηκε, αλλά αποφασισμένος να διαλευκάνει το γιατί.

Επισήμως, στελέχη της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το πουλέν του Ψινάκη «κόπηκε» γιατί δεν είναι επαγγελματίας τραγουδιστής, κάτι όμως που φαίνεται να μην γίνεται 100% αποδεκτό, καθώς η λίστα των υποψηφίων του διαγωνισμού δεν περιλαμβάνει 100% επαγγελματίες του χώρου, αλλά πολλούς παίκτες ριάλιτι που δεν έχουν κάνει καν ακόμη δίσκο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επίσης κ��μμένου Γιάννη Σαββιδάκη, ο οποίος φέρεται να «κόπηκε» λόγω...ηλικίας! Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στην εκπομπή Super Star δήλωσε με νόημα: «Εμάς το πρώτο μας μέλημα ήταν το τι τραγούδι θα στείλουμε, όχι το πρόσωπο και το σώμα μας», είπε, προσθέτοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε κανένας ηλικιακός περιορισμός.

Σημειώνουμε, ότι ο ίδιος ο Θεοχάρης Ιωαννίδης δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα, καθώς αντιμετωπίζει πολύ προσωπικό πρόβλημα με την μητέρα του που είναι βαριά άρρωστη.