«Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά, τους φόβους όλους καίει μοναδικά. Τα βήματα μου κάνω ως το θεό, κι αν πέσω ξανά θα σηκωθώ», τραγουδά ο Λούκας Γιώρκας στο υποψήφιο κομμάτι του για τη Eurovision.
Φαίνεται όμως πως οι στίχοι δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, μιας και ο Κύπριος τραγουδιστής έχει πολύ καλή σχέση με το Θεό: «προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά στο θεό γίνεται». Σε συνέντευξη του στο Down Town, παραδέχεται ότι πολλές φορές προσεύχεται και λέει τα παράπονα του στο θεό. Άλλωστε την αγάπη του αυτή, τη συνδυάζει με την αγάπη του για τη Βιολογία στην οποία είναι φοιτητής: «μου άρεσε και μου αρέσει ο συνδυασμός βιολογίας και θεολογίας». Και αν δεν τον είχε κερδίσει η αγάπη του για το τραγούδι «θα ήθελα να διδάσκω βιολογία σε μαθητές στο σχολείο».

Στην προσωπική του ζωή, δηλώνει «ερωτευμένος και πολύ χαρούμενος», Άλλωστε ο έρωτας για τον νεαρό τραγουδιστή «είναι πηγή έμπνευσης», και αυτό που του αρέσει είναι «να είμαι με μια γυναίκα και ναμοιράζομαι πράγματα».Ωστόσο, του λείπουν πολύ η οικογένεια του και οι κολλητοί του από την Κύπρο: «ξυπνάω κατευθείαν και είμαι με το τηλέφωνο στ΄αυτί».

Στους άμεσους στόχους του είναι «η αυτοσυγκέντρωση, οι πρόβες και η πολλή δουλειά», αφού όπως λέει «θέλω να είμαι όσο καλύτερος γίνεται. Θέλω να είμαι ο καλύτερος Λούκας που υπήρξε ποτέ!».

Μέχρι τότε, προσπαθεί να μην ακούσει όσα λέγονται και γράφονται στα Μέσα, καθώς όπως λέει «ακόμα και να πει κάποιος ότι είμαι “φαβορί” δεν είναι καλό για μένα. Κάθε φορά που ακούω κάτι καλό το “στύβω” και το πετάω. Για να μπορώ να προχωράω».