Και να θέλεις να αγιάσεις, με αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική τηλεόραση, δεν μπορείς. Και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε: Το μεσημέρι της Πέμπτης το Κους Κους είχε καλεσμένη στο στούντιο την πασίγνωστη μακιγιέρ Ελενα Ψωμά. Ανάμεσα στους διάσημους που έχει βάψει η κα Ψωμά και συνεχίσει να βάφει, είναι και η Ρούλα Κορομηλά, η οποία ως γνωστόν δεν είναι μια απλή παρουσιάστρια, αλλά διευθυντικό στέλεχος του Alpha.

Η μακιγιέζ, με την βοήθε��α της Σιντορέλας, της νικήτριας του Next Top Model, παρουσίασε τα μυστικά του καλού μακιγιάζ και «ξεδίπλωσε» ολόκληρη την θεωρία της για τα «κοψίματα», για το πώς μπορούμε να κρύψουμε, όπως είπε το προγούλι, να κάνουμε πιο μακρύ και όμορφο το πρόσωπο, να μεγαλώσουμε ή να μικρύνουμε το μέτωπό μας, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε, ακόμη και να… ισιώσουμε με την βοήθεια του μακιγιάζ την μύτη μας.

Ο δε τίτλος στην κάτω πλευρά της οθόνης ήταν: «Από την μακιγιέζ της Ρούλας Κορομηλά: Πώς με φωτοσκιάσεις στο μακιγιάζ μπορείτε να κόψετε προγούλι, μάγουλα, μύτη και μεγάλο μέτωπο». Αυτό δηλαδή δεν είναι «κάρφωμα», είναι «δείτε την γεωμετρική ανάλυση τύπου κόψε από εδώ, φέρε από κει, κρύψε από την άλλη, που ρίχνουν κάποιες κυρίες της σοουμπιζ, ονόματα δεν λέμε, μόνο δείχνουμε, προκειμένου να έχουν τέλειο αποτέλεσμα». Δεν πρόκειται δηλαδή για το απλό μακιγιάζ που κάνουμε όλες οι υπόλοιπες, τύπου make- up, σκιά, μολύβι μάσκαρα και κραγιόν για το τελείωμα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα. Και για την κυρία που αναγράφεται στον τίτλο και για τις υπόλοιπες…

Το είπε και η ίδια η Ελενα Ψωμά κάποια στιγμή: «Ακόμη δηλαδή και αν η μύτη σας είναι στραβή, πάντα θα βάζετε σκούρο make- up από την μία πλευρά για να μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε σε ευθεία. Ακόμη, βάζουμε πολύ σκούρο makeupστα πλάγια του λαιμού, για να φαίνεται πιο μακρύς. Το ίδιο κάνουμε και στους κροτάφους, όταν εκεί κοντά βρίσκονται σημεία που πρέπει να σβήσουμε». Τώρα, μεταξύ μας κα Ψωμά, αυτό δεν είναι σβήσιμο, είναι sequel της ταινίας face-off, που οι δύο πρωταγωνιστές μπήκαν στο χειρουργείο και άλλαξαν πρόσωπα… Για τα ακριβή πρόσωπα στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές αναστήλωσης, αναδόμησης, ανακατασκευής, όρκο δεν παίρνουμε, αλλά το καταλάβαμε από τον τίτλο!