Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, λέει η σοφή ρήση και όχι άδικα.

Το συλλεκτικό βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο περιλαμβάνει έναν μοναδικό διάλογο που είχαν πολλά χρόνια πριν, στο πλατό του Πρωινού Καφέ, η Ελένη Μενεγάκη με τον Τζώνυ Θεοδωρίδη. Η παρουσιάστρια τονίζει με νόημα στον ηθοποιό ότι ακόμη και εάν υπάρξει μία περίπτωση στο εκατομμύριο να παντρευτεί και να ερωτευθεί κεραυνοβόλα κάποιον άλλο άνδρα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αφήσει τον άνδρα της για κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ο πρωταγωνιστής της διάβαζε σειρά υποθετικών ερωτήσεων του κοινού, όταν έφτασε στο σημείο να της πει: «Εάν ερωτευθείτε κεραυνοβόλα και θέλετε να εγκαταλείψετε τον μέχρι τώρα άντρα σας, με ποιον τρόπο θα το κάνατε; Τι θα του λέγατε δηλαδή φεύγοντας;»

Η Ελένη παγώνει: «Παντρεμένοι ή απλά σε σχέση;»

«Εγώ θα του έλεγα την αλήθεια. Ότι δεν πάει άλλο μεταξύ μας γιατί ερωτεύθηκα», απαντά η τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη που βρίσκεται επίσης καλεσμένη στο στούντιο. Η παρουσιάστρια την κοιτά λες και μιλάει κινέζικα: Με απορία εως και οργή: «Παντρεμένοι και θα του έλεγες τέτοιο πράγμα, ότι σε αγαπάω αλλά δεν πάει άλλο μεταξύ μας γιατί έχω ερωτευθεί άλλον;»

Όταν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι λένε την γνώμη τους για το θέμα, η Ελένη παίρνει φόρα και ξεσπάει: «Εγώ θα το πνιγα. Θα ήμουνα μέσα σε γάμο, θα είχα φτάσει σε τόσο σοβαρή απόφαση, θα ήμουνα μέσα σε οικογένεια και θα έλεγα τέτοιο πράγμα;»

«Ε, τι θα έκανες;» την ρωτάνε οι άλλοι. «Θα ξε-ερωτευόμουνα, θα εξαφανιζόμουνα, θα άλλαζα σπίτι, θα έπαιρνα τα παιδιά μου και τον άντρα μου και θα έφευγα. Α-πα- πα…Δεν θα έφτανα στο σημείο να διαλύσω το σπίτι μου για έναν τέτοιο λόγο… Τους έρωτες τους ζεις σε μια άλλη φάση της ζωής σου, όταν είσαι ελεύθερος, όταν είσαι σε άλλη φάση».

Ακόμη και στο ενδεχόμενο να γίνει κάτι από τύχη, η Ελένη ήταν κατηγορηματική: «Δεν σου τυχαίνει άμα δεν θέλεις… άμα δεν θές δεν σου τυχαίνει τίποτα…»

Αχ Ελένη μας… μια χαρά μπορεί να σου τύχει και μην σου πώ να το θέλεις κιόλας. Είδες πώς αλλάζουν οι καιροί; Και οι απόψεις και τα δεδομένα και όλα… Ποτέ μην λες ποτέ, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται, που λέει και το παλιό, αλλά σοφό άσμα του Νίκου Καρβέλα. Ψέματα; That’s life άλλωστε…