Για την εμπειρία του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο μίλησε ο Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος επέστρεψε από την Ιταλία.

Εντυπωσιασμένος από την συμμετοχή του στην εν λόγω διοργάνωση, ο τραγουδιστής αποκάλυψε τί προηγήθηκε μέχρι να φτάσει στην ημέρα που εμφανίστηκε μπροστά από χιλιάδες κόσμου. «Μελέτησα ιταλικά, με βοήθησαν δύο παιδιά που ήταν από την Ιταλ��α και άλλες δύο κοπέλες που ήταν από την Ιταλία και βοηθήθηκα κυρίως σε ό, τι αφορά την προφορά, γιατί αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Τα ιταλικά είναι μια πάρα πολύ εύκολη γλώσσα, είναι δηλαδή εύκολο να τα πει κανείς, αλλά έχουν δύσκολη προφορά».

«Ένιωσες το ίδιο πράγμα που νιώθεις όταν τραγουδάς ελληνικά;», ρωτήθηκε.

«Είναι το ίδιο πράγμα γιατί και τα ελληνικά και τα ιταλικά είναι ερωτικά τραγούδια. Είμαστε χώρες της Μεσογείου και τελικά αυτό αποδείχθηκε: Ότι ακόμη και ένας λαός που δεν έχει ιδέα από καμία ξένη γλώσσα, ιταλικά στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να καταφέρει πολλά. Η μουσική ενώνει, δεν υπάρχουν όρια», πρόσθεσε.

Ο ερμηνευτής μίλησε για την απίστευτα δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει ο κόσμος, αλλά και το ενδεχόμενο να εμφανιστεί με ένα άλλο μεγάλο όνομα στην πίστα. «Ο κόσμος περνάει μία τρομακτική κατάσταση και πραγματικά δεν ξέρουμε η επόμενη μέρα τι θα φέρει. Πλέον όλα είναι πιθανά αρκεί να είναι καλές οι συνεργασίες. Ο κόσμος χόρτασε από τις μεγάλες κουβέντες. Είμαστε διασκεδαστές και τίποτα περισσότερο, για την ακρίβεια πάντα διασκεδαστές ήμασταν, απλά είχαμε υπερ-εκτιμήσει τον εαυτό μας».

Ο Γιάννης Πλούταρχος αναφέρθηκε στον ρόλο του ως πατέρας, κάτι για το οποίο όπως είπε είναι περήφανος. «Είμαι ευτυχισμένος πατέρας. Εάν για κάτι μπορώ να περηφανεύομαι, είναι για την οικογένειά μου και για τίποτε άλλο. Τι να πώ πλέον για την γυναίκα μου; Ο άνθρωπος, ό, τι δίνει παίρνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζηλέψει ένας άνθρωπος εάν δεν του δώσεις το δικαίωμα. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν θα πώ ότι κάνω τα πάντα, στο σπίτι, αλλά κάνω πολλά πράγματα: Από το να τα ντύσω μέχρι να τα αλλάξω. Στο σπίτι είμαστε μικρά τρέϊλερ ευτυχίας επειδή είμαστε μεγάλη οικογένεια, πώς θα κοιτάξει το ένα παιδί το άλλο, τι θα ρωτήσει το καθένα».

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στην εκπομπή Καφές με την Ελένη