Περισσότερο διαδραστική από κάθε άλλη φορά θα είναι φέτος η τελετή απονομής των βραβείων Oscar, τόσο για το κοινό που θα τα παρακολουθήσει από το Kodak Theatre, όσο και μέσω internet.

Μια από τις καινοτομίες που εγκαινίασαν οι υπεύθυνοι της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ήταν να ψηφίσει το κοινό την τουαλέτα ενός νέου, ανερχόμενου σχεδιαστή, που θα φορέσει ένα πολύ γνωστό, ή λιγότερο γνωστό μοντέλο που θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί των Oscar. Τόσο το μοντέλο, όσο και το ίδιο το ρούχο, θα τα επιλέξει αποκλειστικά και μόνο το κοινό της μεγάλης βραδιάς, μέσω της ψηφοφορίας που ήδη «τρέχει» στην επίσημη ιστοσελίδα των Oscar.

Εννέα σχεδιαστές λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό που τιτλοφορείται Oscars Designers Challenge. Για περισσότερους από έξι μήνες, τώρα, και οι εννέα έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν παρουσιάσει τις δημιουργίες τους για την 83η τελετή απονομής των βραβείων, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των φαν της τελετής που θα επιλέξουν ποιο ρούχο τους άρεσε. Εκτός όμως από το ρούχο, το κοινό θα ψηφίσει και το πρόσωπο ή καλύτερα το κορμί που θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο ρούχο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Oscar, θα είναι μοντέλο. Το μοντέλο που θα επιλεγεί, θα συνοδεύσει έναν ηθοποιό-έκπληξη κατά την άφιξή του στο κόκκινο χαλί, ενώ όχι μόνο θα παρελάσει και από την κεντρική σκηνή του Kodak Theatre, αλλά θα βρίσκεται συνεχώς στην «πρώτη γραμμή» της βραδιάς, βοηθώντας τους πρωταγωνιστές να παραδώσουν τα βραβεία στους νικητές.

Το ρούχο της βραδιάς που θα ψηφιστεί από το κοινό, αλλά και το μοντέλο που θα το φορέσει, αποτελούν μια ολόκληρη επιχείρηση που έχει στηθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, για τα μαλλιά του μοντέλου «δίνουν μάχη» οι γνωστότεροι κομμωτές, για το μακιγιάζ της οι διασημότεροι make-up artists, ενώ ο ίδιος «πανικός» φαίνεται σύμφωνα με το site των Oscar να γίνεται και για τα παπούτσια της.

Στην ψηφοφορία μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε και από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σημειώστε, ότι εάν δείτε το κεντρικό μοντέλο να φορά το ρούχο που ψήφισε το κοινό για την βραδιά των Oscar, σε αυτό το αποτέλεσμα έχετε συμβάλλει αποφασιστικά και εσείς!