Μία σημαντική στιγμή για την καριέρα του έζησε ο Γιάννης Πλούταρχος, που τραγούδησε στο φημισμένο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο! Ο Έλληνας τραγουδιστής ανέβηκε στη σκηνή με τον Al Bano Carrisi και την Δήμητρα Θεοδοσίου και ερμήνευσαν κομμάτι από όπερα του Βέρντι, για τα 150 χρόνια από την ένωση της Ιταλίας!

Με μαύρο κουστούμι και με τον «αέρα» του καταξιωμένου καλλιτέχνη, το καλύτερο παιδί της ελληνικής δισκογραφίας εμφανίστηκε στο «Ariston Theater» το βράδυ της Πέμπτης και ερμήνευσε το γνωστότερο χορωδιακό κομμάτι της όπερας «Nabucco», το «Va Pensiero», που είναι ο πνευματικός εθνικός ύμνος των Ιταλών.

Η ερμηνεία -που ψηφίστηκε ως η καλύτερη της βραδιάς- καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε μέλη της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας και διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης που παίρνει μέρος στο φημισμένο φεστιβάλ μουσικής.

Εκτός του καλλιτεχνικού, πάντως, ο τραγουδιστής είχε ακόμα μία ευκαιρία: είδε από κοντά και χαιρέτησε την σέξι σύντροφο του George Clooney, Εlisabetta Canalis, που ήταν μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς!