Για 15η συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία Ανδρες της χρονιάς του περιοδικού Status. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Αθηνών Αρένα και σε αυτήν το παρόν έδωσε η «αφρόκρεμα» της σοουμπιζ.

Από τα βραβεία που ξεχώρισαν ήταν αυτό το τραγουδιστή της χρονιάς, το οποίο απονεμήθηκε στον Σάκη Ρουβά, ενώ ο Τζιμπριλ Σισέ απέσπασε το βραβείο του αθλητή της χρονιάς. «Αφιερώνω το βραβείο στον κόσμο που το δίνει» δήλωσε ο Σάκης, που εμφανίστηκε χωρίς την Κάτια Ζυγούλη.

Το βραβείο του καλύτερου ράδιοπαραγωγού απο��εμήθηκε στον Κωνσταντίνο Τζούμα. «Μου αρέσει η τουαλέτα της Τζένης Θεωνά, αλλά θα προτιμούσα να την φοράς εσύ Κλέονα», είπε στους παρουσιαστές ο κος Τζούμας.

Manager της χρονιάς βραβεύτηκε ο Άγγελος Δεληβοριάς. Βραβείο διεθνή Έλληνα απονεμήθηκε στον Adam Mpousdouko, ενώ έκπληξη προκάλεσε το βραβείο του πιο stylish άνδρα της χρονιάς στον Δημήτρη Σκαρμούτσο. «Εάν εγώ βγαίνω stylish icon της χρονιάς, στην Ελλάδα μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα πλέον», δήλωσε ο βραβευμένος σεφ, που ακόμη και ο ίδιος εξεπλάγη με την βράβευσή του! Το αγαλματίδιο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού πήρε ο Θοδωρής Τσεκούρας, από το γνωστό «τυχαίο; Δε νομίζω».

Μιλώντας για τον ιδανικό άνδρα, η Ελενα Μακρή Λυμπέρη δήλωσε πως για εκείνη, ο συνδυασμός συζύγου, αδελφού, φίλου και γιου, είναι ο πιο τέλειος.

Το βραβείο έργου ζωής ανήκει για φέτος στον Μιχάλη Κακογιάννη, στον οποίο λόγω της δυσκολίας του να περπατήσει, δέχθηκε το βραβείο προσωπικά από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ηταν μάλιστα η στιγμή που ο Σάκης Ρουβάς και το ζεύγος Λυμπέρη σηκώθηκαν συγκινημένοι όρθιοι και χειροκροτούσαν για ώρα. Πολιτικός της χρονιάς ανακυρύχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ τηλεοπτικές προσωπικότητες οι Ράδιο Αρβύλα.

Παρουσιαστές της βραδιάς που θα μεταδοθεί από το Star σε λίγες ημέρες ήταν η Τζένη Θεωνά και ο Ρένος Χαραλαμπίδης.