Σε μια μαγνητοσκοπημένη εκπομπή με παρουσιάστρια την Λένα Αρώνη παρουσιάστηκαν και επίσημα το βράδυ της Τρίτης τα 6 υποψήφια τραγούδια για την Eurovision! Πλέον, ο χρόνος προς τον διαγωνισμό του Ντίσελντορφ μετρά αντίστροφα, με την επιλογή του κομματιού να αναμένεται να γίνει στις 2 Μαρτίου.

Πρώτο παρουσιάστηκε το «Come With Me» των Κόκκινων Χαλιών. Σε συνέντευξή του, το συγκρότημα μίλησε για την δημιουργία του και την συμμετοχή του στο «XFactor». Όσο για την Eurovision; «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος και η παγίδα να κριθείς πολύ αυστηρά και έντονα», είπαν τα μέλη του γκρουπ, προσθέτοντας πως αν δεν πάνε στο Ντίσελντορφ... life goes on.

«The Τime Is Now» τραγούδησε στη συνέχεια η Βαλάντω Τρύφωνος, που μίλησε με την Λένα Αρώνη για την πρώτη της απόπειρα να πάει στον διαγωνισμό, το 2006 με την Κύπρο. «Το θεωρώ μεγάλη τιμή να προταθώ για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον διαγωνισμό», είπε η νεαρή τραγουδίστρια και ευχήθηκε σε 10 χρόνια από τώρα να έχει κάνει τραγούδια που θα αγαπηθούν από τον κόσμο.

Την σκυτάλη πήραν οι Τριμητόνιο με το «Χαμογέλα». «Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε με έμπειρους ανθρώπους στην Eurovision και έχουμε ήδη ένα αβαντάζ... Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην Ευρώπη αν πάμε στην Eurovision είναι ότι πρέπει να χαμογελάμε γιατί έχουμε περάσει πολλά», είπε το γκρουπ.

Με το «It’s All Greek To Me» συνεχίστηκε η βραδιά. Στη συνέντευξή της, η Αντιγόνη Ψυχράμη αναφέρθηκε στην συνεργασία της με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Goran Bregovic σε ηλικία 10 ετών και υπογράμμισε: «θέλω να περάσω κάτι πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω... Δεν αναλώνομαι με τα σχόλια γιατί με βγάζουν εκτός από αυτό που έχω έρθει να κάνω».

Ο Λούκας Γιώρκας και το «Watch My Dance» ήταν η επόμενη συμμετοχή που παρουσιάστηκε. «Το τραγούδι συνδυάζει την ραπ κουλτούρα και τα 9/8 που εκπροσωπούν το μουσικό DNA του Έλληνα. Αυτό μπορεί να κάνει την διαφορά έξω», είπαν οι συντελεστές του τραγουδιού.

Η βραδιά έκλεισε με το «I Don’t Wanna Dance» και την Νίκη Πόντε, που μίλησε για την πρώτη της φορά στην Ελλάδα. «Πάντα ήθελα να πάρω μέρος σε talent show... Η Eurovision ήταν σαν ένα όνειρο και δεν σκεφτόμουν ότι μπορώ να είμαι στον ελληνικό τελικό ή στον διαγω��ισμό», πρόσθεσε η νεαρή τραγουδίστρια.

---> Για να ακούσετε ολόκληρα τα 6 τραγούδια κάντε κλικ στον τίτλο τους <---