Δύο γυναίκες και ένας άνδρας θα μας καλωσορίσουν τον Μάιο στο Ντίσελντορφ, παρουσιάζοντας την φετινή Eurovision! Πρόκειται για την Anke Engelke, την Judith Rakers και τον Stefan Raab, όλοι τους διάσημοι παρουσιαστές στο γερμανικό κοινό.

Τους οικοδεσπότες των ημιτελικών και του τελικού αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός NDR, την ώρα που οι 43 χώρες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό επιλέγουν η μία μετά την άλλη τα τραγούδια που θα τις εκπροσωπήσουν.

Η Anke Engelke γεννήθηκε στο Μόντρεαλ. Ξεκίνησε τη καριέρα της στην τηλεόραση στην ηλικία των 12, ενώ ασχολείται και με την ηθοποιία. Η Anke έχει παρουσιάσει πολλά σόου σε γερμανικά κανάλια όπως το «Berlinale», αλλά και έχει ιδιαίτερη σχέση με το τραγούδι καθώς εδώ και 20 χρόνια τραγουδάει σε σόουλ συγκρότημα.

Η Judith Rakers είναι ένα από τα πρόσωπα της ARD «Tagesschau», μια από τις σημαντικότερες ειδησεογραφικές εκπομπές της γερμανικής τηλεόρασης. Στο NDR παρουσιάζει την εκπομπή «Hamburg Journal», ενώ εργάζεται και στο ραδιόφωνο.

Ο Stefan Raab είναι ιδιαίτερα γνωστός στους Γερμανούς θαυμαστές της Eurovision, καθώς έγραψε τα τραγούδια που πήραν μέρος το 1998, το 2000 και το 2004. Επίσης, είναι ο μέντορας της περσινής νικήτριας του διαγωνισμού, ενώ παρουσιάζει ψυχαγωγικές εκπομπές στον σταθμό ProSieben.

Θυμίζουμε πως οι δύο ημιτελικοί της Eurovision θα γίνουν στις 10 και 12 Μαΐου και ο τελικός στις 14 Μαΐου, με τον διαγωνισμό να διεξάγεται στάδιο «Fortuna».