Δευτέρα 01/02/2010: Είναι η πρώτη εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της. Είναι η πρώτη μέρα που το πλατό του Καφέ με την Ελένη έχει στολιστεί με αποκριάτικα. Η εκπομπή ξεκινά με την παρουσιάστρια ντυμένη στα μαύρα, μαλλιά πολύ πιο κοντά απ’ ό, τι σήμερα, μελαγχολική, να λέει στον αέρα της εκπομπής της: «Καλή σας μέρα… Κοιτάξτε πώς τα φέρνει η ζωή τώρα… να έχουμε τέτοιο στολισμό στο πλατό μας και να μην μπορούμ�� να χαρούμε…»

Η αλήθεια είναι ότι στο πλατό επικρατούσε η απόλυτη αμηχανία, ενώ η Ελένη προσπαθούσε να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς. Δεν είπε τίποτα για το προσωπικό της θέμα, ωστόσο η αντίθεση των συναισθημάτων ανάμεσα στο αποκριάτικο κλίμα και την διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου της ήταν εμφανής.

Παρασκευή 11/02/2011, ένας χρόνος μετά: Η Ελένη βγαίνει στην εκπομπή της πιο «φρέσκια» και χαμογελαστή από ποτέ. Φορά άσπρο παντελόνι, γαλάζια μπλούζα, το μαλλί έχει μακρύνει και η Ελένη δείχνει να είναι καλύτερα από ποτέ. Μάλιστα, αποφασίζει να γίνει οπωσδήποτε αποκριάτικο πάρτι φέτος, σε αντίθεση με τα περυσινά. «Και εάν δεν το είχα αποφασίσει μέχρι σήμερα, το αποφάσισα τώρα. Αφού ξέρετε όλα με δημοκρατικές διαδικασίες τα αποφασίζω εδώ μέσα!», είπε χαρακτηριστικά στον αέρα της εκπομπής και άρχισε τις ερωτήσεις: «Καθαρά Δευτέρα πότε έχουμε ξέρεις; Τσικνοπέμπτη; 7 Μαρτίου μου λένε από το control ότι έχουμε Καθαρά Δευτέρα, άρα Τσικνοπέμπτη έχουμε σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα αν δεν κάνω λάθος…»

Μετράει τις μέρες από εδώ η Ελένη, βγάζει τις ημερομηνίες από εκεί, πώς και πώς την περιμένει φέτος την Τσικνοπέμπτη. Σε αντίθεση με τα περυσινά που θέλει να τα αφήσει πίσω της. Ο χωρισμός πέρασε, η ζωή της έχει πάρει άλλη τροπή πλέον και οι δυσάρεστες στιγμές ανήκουν στο παρελθόν. Της βγαίνει βέβαια αυτό και φαίνεται. Είναι να μην φαίνεται;