Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Ματθίλδη Μαγγίρα, η οποία για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια πως έχει περάσει τέτοια κατάθλιψη, που της έχει περάσει από το μυαλό να αυτοκτονήσει.

«Oι άνθρωποι με ευαισθησία περνάνε τέτοιες φάσεις. Μου πέρασε από το μυαλό να αυτοκτονήσω, αλλά ήμουν πιο δυνατή από αυτή την στιγμιαία σκέψη. Είχα την ωριμότητα να μην φτάσω σε αυτό το σημείο. Δεν θα έπαιρνα ποτέ χάπια, για να σταθώ στα πόδια μου. Είμαι κατά όλων αυτών».

«Εννοείτε την χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών;», ρωτήθηκε η Ματθίλδη Μαγγίρα και απάντησε: «Ακριβώς. Είμαι άκρως αντίθετη. Γιατί την κατάθλιψη δεν την πέρασα μόνο μικρή, αλλά και σε μεγαλύτερη ηλικία. Είναι κάποιες φάσεις της ζωής πολύ περίεργες. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις. Και εξομολογούμαι την δική μου εμπειρία με όλο αυτό, γιατί θα μπορούσα να μην το δημοσιοποιήσω ποτέ, για να το δούνε κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να περνάνε κάτι παρόμοιο, να μην το πούνε στους δικούς τους ανθρώπους και να αρχίσουν να παίρνουν χάπια, φτάνοντας σε ακραίες καταστάσεις. Το είπα πιο πολύ για να δώσω το παράδειγμα ότι εγώ έχω βγει από όλον αυτό τον κυκεώνα χωρίς την χρήση χαπιών και είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη για αυτό. Και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους».

Η παρουσιάστρια, για την οποία κανείς και ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να έχει βιώσει μία τέτοια κατάσταση, μίλησε για τα σεμινάρια αυτογνωσίας που έκανε μέχρι πριν από λίγο καιρό σε ειδικό κέντρο, το οποίο μάλιστα έχουν επισκεφθεί ο Σάκης Ρουβάς και η Αριελ Κωνσταντινίδη.

Αυτό, είπε, ήταν κάτι που την έκανε να ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις στην προσωπική της ζωή. «Σε περνάει στην πράξη, σε αντίθεση με τον ψυχολόγο που σε γυρνάει γύρω γύρω από το πρόβλημα και δεν σου δείχνει το πώς να φύγεις από αυτό. Κατά την γνώμη μου, η ψυχανάλυση δεν αποδίδει τίποτα. Η θεραπεία της μεθόδου Ράϊχ είναι πολύ άμεση, πολύ ουσιαστική και αποδίδει. Τα προγράμματα αυτά σου δείχνουν τον δρόμο κι από κεί και πέρα σε βάζουν στην διαδικασία να ψαχτείς μόνος σου και να βρεις την διέξοδο μέσα σου».

Πηγή: Ciao