Μπορεί ο Χρήστος Ζαμπούνης να είναι μετρ του savoir vivre και των καλών των τρόπων, όμως, υπήρξε στιγμή που τους απαρνήθηκε και... σήκωσε χέρι σε γυναίκα! «Έχω ξεχάσει τους καλούς τρόπους για έναν έρωτα», εξομολογείται ο ίδιος και προσθέτει ότι το μετάνιωσε.

Μιλώντας στο περιοδικό «Adore» της εφημερίδας «Μακεδονία», ο Χρήστος Ζαμπούνης είναι αποκαλυπτικός. «Όποιος μπορεί να κρατήσει τους καλούς τρόπους στον έρωτα ας σηκώσει το χέρι», λέει και δεν διστάζει να ομολογήσει ότι ακόμα και ο ίδιος τους ξέχασε, σηκώνοντας χέρι σε μια γυναίκα! «Το μετάνιωσα αμέσως», προσθέτει και διευκρινίζει πως έχασε την εν λόγ�� γυναίκα μετά από αυτό.

«Μια στιγμή γύρισα σπίτι και είπα περίλυπος: «μπαμπά, γιατί δεν μπορώ να πω την λέξη μ*λ*κ*ς;» ενώ όλα τα παιδιά στο σχολείο την έλεγαν. Αυτό δεν ξέρω αν είναι επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ή DNA. Ο πατέρας μου ήταν αθυρόστομος, με Παναγίες, Χριστούς και Παναχαϊκές. Μάλλον πήρα από την μητέρα μου», λέει ο ίδιος σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει το πότε άρχισε το comme il faut.

Όπως υποστηρίζει, οι καλοί τρόποι μαθαίνονται και αναφέρει ως παράδειγμα το ότι αν δεν μάθουμε το μωρό να αλλάζει μπιμπερό κάθε τρεις ώρες, έχει διαλυθεί (ορίστε;). «Βεβαίως, θα φτάσει κάποιος στην εφηβική ηλικία που θα τα πετάξει όλα αυτά λέγοντας πως είναι άχρηστα, όπως κάναμε όλοι», προσθέτει.

«Στη χώρα μας έχουμε έναν ραγιαδισμό, κατάλοιπο από την Τουρκοκρατία. Δηλαδή είμαστε ευγενικοί με τους ευγενικούς ή τους ισχυρούς, ενώ η ουσία της ευγένειας είναι να είσαι ευγενικός με τον αδύναμο, με τον άνθρωπο που νιώθει άβολα», συνεχίζει και ορίζει το savoir vivre: «το savoir vivre είναι να νοιάζεσαι για τον άλλον».

Ο έρωτας έχει θέση στη ζωή του, αν και αυτή την περίοδο η ερωτική του ζωή «θυμίζει τα ελληνικά στρατεύματα το 1922, όταν αποχωρούσαν ατάκτως μετά την επίθεση του Κ��μάλ». Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παντρευτεί ξανά, λέγοντας πως σκέφτεται να κάνει δύο τρεις γάμους ακόμη!

Η γυναίκα που τον γοητεύει είναι η Keira Knightley σήμερα και η Jane Russell παλιότερα, ενώ δεν κρύβει ότι τον φλερτάρουν και φλερτάρει.

Όσο για το πού θα πήγαινε πρώτο ραντεβού;

«Ρομαντικό δείπνο κάτω από τα αστέρια και την επομένη στο γήπεδο για να δούμε τον ΠΑΟΚ», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως πάν��α υπάρχει η τάση της ανατροπής!