Ακόμη δεν παντρεύτηκαν και άρχισαν τους τσακωμούς. Άγρια κόντρα ξέσπασε στο Παλάτι ανάμεσα στον πρίγκιπα William και την Kate Middlleton με θέμα… τί νομίζετε; Την τούρτα του γάμου!

Όπως κάθετί που αφορά τον γάμο, έτσι ακριβώς συνέβη και με το γαμήλιο γλυκό. Η Kate αποφάσισε πώς ακριβώς θα είναι: Και ανακοίνωσε ότι θα έχει γεύση φρούτα του δάσους, ενώ θα είναι διακοσμημένη με γλυκίσματα σε σχήμα τριαντάφυλλου που συμβολίζει την ευτυχία, βελανίδια, σύμβολο της δύναμης, καθώς και αγριολούλουδα, προκειμένου να αναδειχθεί η έννοια της γλυκύτητας και της ταπεινότητας. Επίσης, ήθελε να περιλαμβάνει χυμούς φρούτων, ανθό πορτοκαλιού και ροδόνερο.

Ποια αρώματα, ποια φρούτα, ποια βελανίδια; Ο Wiliiam ήθελε η τούρτα του γάμου του να έχει γεύση σοκολάτα με μπισκότο, όπως ακριβώς δηλαδή ήταν τα γλυκά που έτρωγε όταν ήταν μικρός. Κάτι σαν τις τούρτες των παιδικών του χρόνων. Κάτι σαν τον γνωστό μας κορμό δηλαδή!

Και μια και η γαμήλια τούρτα δίχασε το παλάτι, έπρεπε να βρεθεί επειγόντως λύση. Τούρτα με γεύση λουλούδια του δάσους ή σοκολάτα με μπισκότα; Να η λύση: Και τα δύο!

Το Buckingham ανακοίνωσε ότι στον επερχόμενο βασιλικό γάμο, οι προσκεκλημένοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν δύο τούρτες. Η πρώτη, που αποτελεί και επιλογή της Kate, θα επιμεληθεί η σχεδιάστρια Fiona Cairns, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κοινότητας, όπως ο Paul McCartney, για τον οποίο έχει φτιάξει γλυκά, ενώ μετρά πάνω από 25 χρόνια στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Από την άλλη, η πασίγνωστη εταιρεία ΜcVitie's, γνωστή στην αγορά για τα μπισκότα τύπου Digestive που παρασκευάζει, ανακοίνωσε ότι θα επιμεληθεί την τούρτα από σοκολάτα και μπισκότα που ζήτησε ο William.

Tα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την δύναμη της Kate που έχει αρχίσει να «λύνει και να δένει» στο Παλάτι. Αφού άφησε τον William να αποφασίσει έστω και για την τούρτα – και αυτό εν μέρει – πάλι καλά… Κι άμα φάει κανείς από την τούρτα της Kate, εμάς να μας τρυπήσετε την μύτη...