Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως μια από τις «πιο σέξι Ελληνίδες», πράγμα διόλου τυχαίο αφού η Κατερίνα νιώθει καλά με τον εαυτό της και το βγάζει προς τα έξω: «δεν αρκεί να βάλεις ένα μπούστο και ένα μίνι. Προσέχω γιατί πέρα από το “σέξι”, το να τρέφεσαι σωστά και θέμα υγείας».

Στέλνει μάλιστα και το μήνυμα της σε όσα κορίτσια κάνουν εξαντλητικές δίαιτες και έχουν ως πρότυπο τα σκελετωμένα μοντέλα των περιοδικών: «Δεν είναι απαραίτητο το ωραίο σώμα για να έχεις έναν άντρα να σε αγαπάει και να τον αγαπάς. Δεν πρέπει ξεφυλλίζοντας περιοδικά, βλέποντας κορίτσια στα οποία έχει γίνει ρετούς να πανικοβαλλόμαστε, να πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουμε έτσι για ν΄αρέσουμε».

Τέλος, δεν παραλείπει να εκφράσει και την ευγνωμοσύνη της στην Ελεονώρα Μελέτη: «Όταν ήμουν στον Πρωινό Καφέ με την Ελεονώρα μου έδωσε χώρο και με στήριξε. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ και την ευχαριστώ».
Η Κατερίνα Στικούδη είναι προσγειωμένη. Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει πάρει «τα πάνω» της επαγγελματικά, δεν επαναπαύεται: «Ξέρω ανά πάσα στιγμή ό��ι μπορεί να μην υπάρχω σε αυτό το χώρο. Είμαι προετιμασμένη για το ενδεχόμενο αυτά που ζω τώρα να μην υπάρχουν αύριο».

Για το λόγο αυτό, στη ζωή της κρατά όπως λέει «αντικλείδια»: «Προσπαθώ να έχω επιλογές. Θα μπορούσα να προπονώ παιδάκια στο κολυμβητήριο όπως έκανα στο παρελθόν ή να συνεχίσω τη σχολή μου την οποία άφησα στη μέση».

Ποτέ πάντως δεν θα χρησιμοποιούσε ως αποκούμπι το πορτοφόλι ενός άντρα: «δεν είμαι από τις γυναίκες που κοιτούν το πορτοφόλι. Δεν ήμουν και δεν θα είμαι ποτέ έτσι. Είμαι οικονομικά ανεξάρτητη από τα 18 μου. Άλλωστε τα λεφτά του άλλου δεν σημαίνει ότι θα γίνουν δικά σου».

«Έξι εκατομμύρια τρόποι για να σε κερδίσω πρώτη» τραγουδά στο νέο της single, κάτι που όπως φαίνεται υποστηρίζει και στην προσωπική της ζωή: «υπάρχουν τρόποι για να κερδίσεις έναν άντρα, όχι απαραίτητα σεξουαλικοί. Ένα βλέμμα, μια ωραία κίνηση, μια καλή ατάκα», λέει στο περιοδικό People.