Ήταν η πρώτη και – το Παλάτι ελπίζει – η τελευταία φορά που το κοινό είδε τα εσώρουχα της Kate Middleton: Μέσα από το διάφανο φόρεμα της μέλλουσας συζύγου του πρίγκιπα William, το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 90.000 ευρώ!

Η δημοπρασία μόδας που έγινε στο Λονδίνο και στην οποία εκτέθηκε το συγκεκριμένο ρούχο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Kate είχε φορέσει το συγκεκριμένο ρούχο της Charlotte Τodd, η οποία και το διέθεσε στην δημοπρασία, κατά την ετήσια φιλανθρωπική επίδειξη μόδας το 2002, στο πανεπιστήμιο Saint Andrews, όπου σπούδαζε η ίδια και ο πρίγκιπας William τότε.

Εκείνη την περίοδο ο William και η Kate ήταν απλά δύο φίλοι. Ο William όμως ήταν από την αρχή τόσο ερωτευμένος μαζί της που πλήρωσε περισσότερα από 200 ευρώ για να δει την αγαπημένη του από την πρώτη σειρά των καθισμάτων. «Παιδιά δείτε πόσο καυτή είναι η Kate απόψε», είχε πει τότε ο William στους φίλους του. Το συγκεκριμένο φόρεμα ήταν μέρος της Charlotte Todd με τον τίτλο «Η τέχνη της αποπλάνησης». Όνομα και πράγμα… Eίδε την Kate με αυτό το ρούχο ο William και όχι... αποπλανήθηκε, απλά, έπεσε ξερός...

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσε να πωληθεί έως 11.500 ευρώ, ωστόσο το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε εκτίμηση. Το φόρεμα «χτύπησε» στη δημοπρασία μόδας, ένας άγνωστος που βρισκόταν εντός του χώρου όπου διεξαγόταν το γεγονός.