Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δηλώνει «τολμηρός» στον έρωτα: «ο ρόλος του έρωτα είναι πάντα πρωταγωνιστικός. Μου χαρίζει ενέργεια και δύναμη να είμαι δημιουργικός, μπορεί να μου φτιάξει μια όμορφη μέρα και να μου προσφέρει μια ωραία ζωή, ή έστω την ψευδαίσθηση της. Ο έρωτας, άλλωστε τρέφεται και τρέφει τις ψευδαισθήσεις».

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Glam, παραδέχεται ότι είναι «γκρινιάρης και αδέξιος», ενώ αποκαλύπτει ότι εκτός από ηθοποιός στη ζωή του έχει δουλέψει «ως σερβιτόρος αλλά και ως μπάρμαν!»

Για τον γνωστό ηθοποιό, η τηλεόραση φέτος «είναι ο καθρέφτης της χώρας μας η οποία έχει πιάσει πάτο». Αν και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και έχει πλήξει το επάγγελμα του ηθοποιού, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θεωρεί τυχερό τον εαυτό του που «έπαιξα φέτος σε μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά και στο θέατρο συνεχίζω να ερμηνεύω ρόλους ρεπερτορ��ου».

Όσο για το αν θα συμμετείχε ποτέ σε talent show για φιλανθρωπικό σκοπό; Είναι κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Όποιο ταλέντο έχω επιθυμώ να το αξιοποιώ στη δουλειά μου».
Μερικά πράγματα που δεν ξέρατε για τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη:

*Έχει εμμονή με την καθαριότητα

*Έχει τελειώσει γαλλικό σχολείο

*Του αρέσουν πολύ τα μανικετόκουμπα

*Έχει πάει στο Κατηχητικό

*Ακούει φανατικά Smiths

*Είναι τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ομάδα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών