Την χειρότερη στιγμή της ζωής της εξομολογείται η Κατερίνα Λέχου. «Έμεινα μόνη την στιγμή που περίμενα συναισθηματική υποστήριξη», λέει η ηθοποιός, που αναφέρει επίσης ότι δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο στην προσωπική της ζωή αλλά και για όσα βίωσε στο «Νησί».

«H χειρότερη στιγμή στη ζωή μου ήταν όταν αντιμετώπισα ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας, παράλληλα με κάτι προσωπικό μου: έμεινα μόνη, την ώρα που περίμενα συναισθηματική υποστήριξη. Φαντάσου τι δύναμη χρειάζεσαι όταν σου τυχαίνει ένας τέτοιος συνδυασμός», αναφέρει η Κατερίνα στο περιοδικό «Αthens Hilton Magazine».

Όπως προσθέτει, από την στιγμή αυτή κατάλαβε ότι διαθέτει ισχυρά αποθέματα δύναμης, παρά το ότι διαρκώς αναρωτιόταν «παιδιά, τι έγινε τώρα και έμεινα μόνη και αβοήθητη;».

«Στον έρωτα μ' αρέσει το λίγο μετά, η ηρεμία», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της και περιγράφει τον τρόπο με τον οποία αντιδρά στα προσωπικά της. «Ποτέ δεν έχω πει “αυτόν τον έχω”. Πιστεύω άλλωστε πως από τη στιγμή που αισθάνεσαι ότι έχεις κατακτήσει κάποιον, τον βάζεις λίγο στη γωνία. Αυτό για μένα σημαίνει πως τον έχασες! Δεν μου αρέσει ο πρώτος καιρός του έρωτα, όταν παιδεύεις και παιδεύεσαι! Ούτε είμαι από τις γυναίκες εκείνες που όταν ερωτεύονται χάνουν το μυαλό τους», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα δεν δ��στασε να τσαλακώσει την εικόνα της, καθώς στο «Νησί» εμφανιζόταν ατημέλητη και εντελώς αμακιγιάριστη. «Με ενδιέφερε μόνο αυτό που ζούσα», σχολιάζει και καταλήγει: «πώς αλλιώς θα μπορούσα να είμαι, για να μείνω πιστή στο ρόλο μου; Μπορώ να πω ότι η αδιαφορία που επέδειξα για την εξωτερική μου εμφάνιση έδρασε απελευθερωτικά για μένα, καθώς τις περισσότερες φορές, όταν εμφανίζεσαι κάπου, έχεις το άγχος για το πώς θα δείχνεις».