Το νέο του cd του Ορφέα Περίδη λέγεται «Ονειροπόλων Μόχθοι». Κατά πόσο όμως ο τίτλος του τον αντιπροσωπεύει; «Και ονειροπόλος είμαι και μόχθησα πάρα πολύ να κάνω αυτό το cd. Δεν χρειάζεται κάποια στιγμή να είμαστε και ονειροπόλοι, για να ξεφύγουμε λίγο από την πραγματικότητα, που είναι δύσκολη και αδυσώπητη;» αναρωτιέται.

Παρά την κρίση, με τα οικονομικά του δεν έχει παράπονο: «αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που μπόρεσα να κάνω αυτό που αγαπώ στη ζωή μου, γιατί είμαι μουσικός από μικρό παιδάκι». Πως αντέδρασαν όμως οι γονείς του όταν τους ανακοίνωσε την πρόθεση του; «συνάντησα την άρνηση τους και κυρίως του πατέρα μου, που ήταν έμπορος και παλαιών αρχών». Περιγράφει μάλιστα πως «έφαγα ξύλο» όταν του είπα ότι ήθελα να γίνω μουσικός. Μόνο δέκα χρόνια αργότερα άρχισε να τον ενθαρρύνει λιγάκι.
Παρόλο που ανήκει στους ποιοτικούς καλλιτέχνες, δεν τον ενοχλεί να τραγουδιούνται τα κομμάτια του στα μπουζούκια: «πριν από δυο χρόνια, μου είχε ζητήσει την άδεια ο Βασίλης Καρράς και είπε δυο τραγούδια μου. Δεν είμαι προκατειλημμένος. Ο κόσμος θα σταθεί στην ερμηνεία. Και χάλια να το πει κάποιος, το τραγούδι δεν θα πάθει τίποτε. Ο καλλιτέχνης θα χρεωθεί το κακό σχόλιο».

Στη ζωή του μέχρι σήμερα αποκαλύπτει ότι αν και έχει αδικήσει κάποιους, το έκανε «χωρίς να είχα πρόθεση». Άλλωστε όπως λέει στο ΕΓΩ Weekly, «πάντα κάνω σφάλματα και δεν ξέρω αν θα σταματήσω ποτέ να κάνω».