Μπορεί να τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τον τηλεοπτικό ρόλο του «Νικόλα» στα «Μυστικά της Εδέμ», όμως ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος παραδέχεται ότι λίγα κοινά έχει στην πραγματικότητα με τον χαρακτήρα που υποδύεται: «Είμαι πιο αυθόρμητος, πιο απόλυτος, πιο εξωστρεφής και πιο ασυμβίβαστος».

Παντρεμένος με την συμπρωταγωνίστρια του στη σειρά Φαίη Ξυλά, δηλώνει «υπερήφανος που είναι μια από τις πιο όμορφες, γοητευτικές και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της». Αν και την έχει δει συχνά να υποδύεται ερωτικές σκηνές με άλλους παρτενέρ, παραδέχεται ότι δεν την ζηλεύει αφού «είναι μέρος της δουλειάς μας. Τίποτα παραπάνω».
Αν και έχουν κλείσει αρκετούς μήνες παντρεμένοι, δεν έχουν πάει ακόμα ταξίδι του μέλιτος: «ελπίζω όμως να καταφέρουμε να πάμε αυτό το καλοκαίρι».

Στη Φαίη δεν υπάρχει τίποτα που να μην του αρέσει: «Στην καθημερινότητα μας έχουμε ταιριάξει απόλυτα. Έχουμε τις ίδιες συνήθειες. ��λα κυλούν ομαλά».

Τη ζωή τους έπειτα από 20 χρόνια δεν μπορεί να τη φανταστεί. «Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιείς», λέει στο περιοδικό «Down Town». Αυτό που θέλει άμεσα όμως, είναι «να γίνω μπαμπάς! Αν ερχόταν κάτι τέτοιο στη ζωή μου, θα με έκανε ευτυχισμένο!»

Μερικά πράγματα που δεν ξέρατε για τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο:

*Οδηγεί μηχανή από πολύ μικρός, κάτι που ποτελεί το μεγάλο του πάθος.

*Έχει δυο τατουάζ και τα δυο στο δεξί του χέρι: Ένα χαμηλά στο μπράτσο μέσα από τον αγκώνα (τα ονόματα των γονιών του), και άλλο ένα, στον καρπό του,με λατινικούς χαρακτήρες. «FAI», το όνομα της γυναίκας του.

πρόταση γάμου που της έκανε ήταν πολύ πρωτότυπη: γονάτισε και της ζήτησε να τον παντρε��τεί στη σκηνή ενός κατάμεστου από κόσμο θεάτρου.

*Του αρέσει να της κάνει εκπλήξεις: την πρώτη εβδομάδα που τη γνώρισε, -και ενώ δεν είχαν γίνει ακόμα ζευγάρι-, της πρότεινε να πάνε οι δυο τους διακοπές.