«Είμαι ευτυχισμένος. Για μένα ξεκινάει κάτι που δεν έχω ξαναζήσει μέχρι σήμερα στη ζωή μου και μπορεί να μην το ξαναζήσω και ποτέ». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Λούκας Γιώρκας τη νίκη του στον ελληνικό τελικό της Eurovision.

Έχοντας στο πλευρό του τους δημιουργούς του «Watch my Dance» Γιάννη Χριστοδουλόπουλο-Ελεάνα Βραχάλη, αλλά και τους δυο γονείς του Ανδρέα-Ελένη, ο Λούκας είναι πανέτοιμος να τα δώσει όλα στις 10 Μαϊου στο Nτίσελντορφ.
«Το πρώτο μας μέλημα είναι να περάσουμε το μήνυμα του τραγουδιού μας στην Ευρώπη» λέει στο περιοδικό ΟΚ ο νεαρός τραγουδιστής. Αυτό που περιμένει τώρα με αγωνία είναι: «να ακούσω τι έχει να μου πει ο Δημήτρης Μητροπάνος για την εμφάνιση μου στον ελληνικό τελικό». Άλλωστε η εμπειρία του με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή τον έχει “σημαδέψει”: «αυτό που έζησα, όταν βρέθηκα στη σκηνή μαζί του και μου έδειξε πώς να χορεύω ζεϊμπέκικο, ξεπερνούσε κάθε προσωπική μου προσδοκία. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή πυου θα τη θυμάμαι για πάντα».

Ποιοι επώνυμοι συνάδελφοι του επικοινώνησαν μαζί του για να του δώσουν τις ευχές τους; «Η Πέγκυ ζήνα επικοινώνησε μαζί μου λίγο πριν τον διαγωνισμό και με τον τρόπο της μου υπέδειξε με ποια ψυχολογία θα έπρεπε να πάω να αγωνιστώ. Μέσω τρίτου προσώπου, πήρα και τις ευχές της Έλενας Παπαρίζου».

Όσο για τις κριτικές και τα σχόλια που όπως είναι φυσικό θα τον “συνοδεύουν” για το επόμενο διάστημα; «προσπαθώ ν΄αποστασιοποιούμαι απ΄αυτά που λέγονται και γράφονται- είτε θετικά είτε αρνητικά- και να συγκεντρώνομαι στον στόχο μου».