Ο γοητευτικός και μυστηριώδης Άλκις Κούρκουλος μπορεί να μην μιλάει πολύ όμως απαντάει σε όλα και δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό down town.

Ο Άλκις Κούρκουλος δεν ξεχωρίζει τις δουλειές του σε εμπορικές και ποιοτικές, αυτά όπως λέει γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Χωρίς φόβος και πάθος δηλώνει ότι έχει υπάρξει πολύ κακός σε δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν και δεν τον ενοχλεί, καθώς δηλώνει ότι, «δουλειά είναι και η επιτυχία και η αποτυχία».


Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κάνει εξώφυλλα, η απάντησή του ήταν αποστομωτική, «δεν με καλούν», ενώ με παράπονο συμπληρώνει ότι, «δεν εμφανίζομαι σε σήριαλ γιατί δεν μου το ζητάνε».

Η οικονομική κρίση δεν τον άφησε ανεπηρέαστο, στην ερώτηση πως την αντιμετωπίζει απάντησε, «ματώνοντας οικονομικά, πως αλλιώς; κάποια στιγμή, όμως, τελειώνει και δεν αντέχεις. Τέλος». Αναφέρει επίσης ότι το θέατρο ΚΑΠΠΑ ίσως να μην υπάρχει του χρόνου καθώς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να το κρατήσει.

Αρνείται να μιλήσει για τον πατέρα του γιατί έχει βαρεθεί να τον ρωτάνε γι αυτόν, ενώ τονίζει πως σε αυτή την δ��υλειά δεν μπορεί να μείνει ο κάθε ηθοποιός, επειδή έχει τον πατέρα του ή την μητέρα του αλλά γιατί τον θέλει το κοινό.


Αν και είναι από τους πιο όμορφους ηθοποιούς εκείνος δεν το βλέπει έτσι, «δεν με ενδιαφέρει να είμαι ζεν πρεμιερ, στον καθρέφτη κοιτάζομαι δυο φορές την ημέρα, το πρωϊ που ξυπνάω και πριν βγω στην σκηνή».

Οι θαυμάστριές του πρέπει να γνωρίζουν, ότι του αρέσει το ωραίο, αλλά αυτό που τον τραβάει σε μια γυναίκα είναι η αύρα της. Έχει φανταστεί μελλοντικά τον εαυτό του με οικογένεια, αλλά και μόνο του να κάθεται σε ένα παγκάκι.