«Φτυάρια» βγήκαν πρωί πρωί στο πάνελ της Ελένης, που σχολίασε συνέντευξη της Μαρίζας Κωχ, στην οποία η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η Ελένη προλόγισε το θέμα, αναφέροντας ότι η Μαρίζα Κωχ έχει δώσει μία αποκαλυπτική συνέντευξη, στην οποία λέει πράγματα που η ίδια η Ελένη δεν τα ήξερε και τα ακούει για πρώτη φορά. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που διάβασε η παρουσιάστρια ήταν η ερώτηση σχετικά με καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής και το πώς τους βλέπει η Μαρίζα Κωχ. «Ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίσση, η Δέσποινα Βανδή είναι καλλιτέχνες που κοιμούνται και ξυπνούν με φοβερή αγωνία μην χάσουν κάτι, μην έρθει κάποιος να τους πάρει την θέση τους. Τους λυπάμαι», ήταν η δήλωση της Μαρίζας Κωχ, στην οποία στάθηκε η Ελένη Μενεγάκη και την οποία άρχισε να σχολιάζει το πάνελ και οι καλεσμένοι της. Πρώτος πρώτος ο Νίκος Μουρατίδης, ο οποίος άρχισε να πετάει τα βέλη του και να υποστηρίζει μόνο την Άννα Βίσση: «Τώρα αυτό να το λες για την Βίσση, είναι λιγάκι άδικο γιατί η Βίσση έχει πίσω της μια καριέρα τεράστια από την δεκαετία του 70», είπε.

«Θα σου πώ τι θέλει να πει», συμπλήρωσε ο Αρης Καβατζίκης. «Εννοεί πως αυτοί οι καλλιτέχνες φοβούνται μήπως ξυπνήσουν μια μέρα και βρεθούν στα αζήτητα», συμπλήρωσε αμέσως ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Και οι δύο συμφώνησαν σε αυτό, με τον Γρηγόρη να αναρωτιέται «άδικο έχει;» Οι ατάκες έδιναν κι έπαιρναν με τον ένα να διακόπτει τον άλλο για το θέμα και όλους να θέλουν να μιλήσουν για το πόσο δίκιο έχει η Κωχ.

Η κουβέντα συνεχίστηκε στο ίδιο μήκος κύματος, με το πάνελ να επιμένει ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που φοβούνται «μήπως την επόμενη μέρα βρεθούν στα αζήτητα», όπως είπαν χαρακτηριστικά και οι υπόλοιποι συνεργάτες της. Άκρως… «εποικοδομητικός» ήταν ο διάλογος ανάμεσα στην Χρύσλα Γεωργακοπούλου και τον Αρη Καβατζίκη που την ρώτησε: «Εάν πλησιάσεις έναν από αυτούς τους καλλιτέχνες και τους ρωτήσεις: Εχεις την αγωνία μήπως αύριο ξυπνήσεις και είσαι ένα μηδέν; Εγώ δεν πιστεύω ότι θα το αρνηθούν».

«Θέλεις να σου πω την απάντηση; Θα σου πούν ότι η μοναδική μου αγωνία είναι μην τυχόν δεν με αγαπάει ο κόσμος», απάντησε η Χρύσλα, που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και ξέρει ακόμη και τι απάντηση δίνουν οι καλλιτέχνες όταν ερωτώνται για συγκεκριμένα θέματα. «Αλίμονο εμπορικοί καλλιτέχνες είναι», συμπλήρωσε. Και εσείς προφανώς, γνώστες επί παντός του επιστητού…