Δεκάδες πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, τον πολιτικό, αλλά και τον επιχειρηματικό χώρο έδωσαν το παρόν στο θέατρο Βρετάνια και το έργο Αμαντέους που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης (02/03).

Το έργο σχετίζεται με την ζωή και το έργο του κορυφαίου συνθέτη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ενώ τον άσπονδο φίλο του Αντόνιο Σαλιέρι, που ζήλευε θανάσιμα το ταλέντο του Μότσαρτ, υποδύεται ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στον ρόλο της Κονστάνζ Βέμπερ, η Δανάη Σκιάδη.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν να καταφέρω να ξεπεράσω τα δικά μου προσωπικά άγχη και δικές μου ανασφάλειες και να γίνω… εγώ», δήλωσε ο Χρ. Παπακαλιάτης, ο οποίος εκτός από πλήθος καλών του φίλων και αγαπημένων συνεργατών, είχε κοντά του στην πρεμιέρα του και τους γονείς του, που του ευχήθηκαν να έχει πάντα επιτυχίες. «Να πηγαίνει καλά και να μπορέσει να εκμεταλλευθεί (με την καλή έννοια) την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή για να εξασφαλίσει το μέλλον του», δήλωσε ο πατέρας του Μανώλης Παπακαλιάτης. Περήφανη για τον γιο της δήλωσε η Βίλλυ Μαλάμη. Κατά τα άλλα, ο Χριστόφορος απάντησε και στο ερώτημα εάν πολλές φορές και ο ίδιος γίνεται παιδί, όπως ακριβώς γινόταν και ο Μότσαρτ: «Φυσικά και γίνομαι παιδί. Παιδί με κάνει ό, τι μπορεί να κάνει τον καθένα μας».

«Η ζήλια του Σαλιέρι αντικατοπτρίζει πραγματικές καταστάσεις. Την ζήλια και την έχω ζήσει και την έχω νιώσει. Όταν, όμως, ωριμάζεις και αποκτάς αυτοπεποίθηση, μετά λες χαλάρωσε, όλοι μπορούν να χωρέσουν κάπου και το ξεπερνάς αυτό το συναίσθημα», δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πανευτυχής για την συνεργασία της με τον Χρ. Παπακαλιάτη, δήλωσε η Δανάη Σκιάδη, που έχει συνεργαστεί μαζί του και τηλεοπτικά: «Τον έχω ξεχωρίσει. Συγκεκριμένα, ξεχώρισα την προσωπικότητά του, το χιούμορ του, την καλοσύνη του την ακτινοβολία του, το ταλέντο του», ανέφερε.

Δείτε τα πλάνα και τις δηλώσεις από τον Καφέ με την Ελένη.