Έτοιμοι δηλώνουν οι 6 υποψήφιοι και η ΕΡΤ για τον αυριανό τελικό της Eurovision που θα κρίνει ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει στο Ντίσελντορφ! Στο μεταξύ, κρατικό μυστικό παραμένουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ενώ ο Γιώργος Αλκαίος -που θα απουσιάσει- εξέφρασε την προτίμησή του.

Κόκκινα Χαλιά, Βαλάντω Τρύφωνος, Τριμητόνιο, Αντιγόνη Ψυχράμη, Λούκας Γιώρκας και Νίκη Πόντε έκαναν σήμερα την πρόβα τζενεράλε τους στο στούντιο Δ της ΕΡΤ επί της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σε δηλώσεις τους, όλοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, προσθέτοντας πως είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, το άγχος είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού και το κλίμα είναι μια χαρά.

Το στούντιο της κρατικής τηλεόρασης έχει ετοιμαστεί, με την σκηνή να είναι γεμάτη οθόνες led. Κατά τις σημερινές πρόβες δοκιμάστηκαν και τα ηχητικά, ώστε όλα αύριο να κυλήσουν ομαλά.

Εκτός από τους 6 διαγωνιζόμενους, στην σκηνή θα δούμε τον Χρίστο Μυλόρδο από την Κύπρο με το «Σαν άγγελος σ’ αγάπησα», τον Glen Vella από την Μάλτα με το «One Life» και την Poli Genova από τη Βουλγαρία με το τραγούδι «Na Inat».

Την παρουσίαση της βραδιάς, που θα αρχίσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ, θα κάνει η Λένα Αρώνη.

Άγνωστα παραμένουν τα ονόματα των κριτών, που σε ποσοστό 50% θα αποφασίσουν ποιο τραγούδι θα πάρει το «εισιτήριο» για το Ντίσλεντορφ. Οι φήμες, πάντως, θέλουν την ΕΡΤ να έχει προσεγγίσει «δυνατά» ονόματα, όπως οι Δάφνη Μπόκοτα, Ναταλία Γερμανού, Έλενα Παπαρίζου και Φωκάς Ευαγγελινός.

Στο μεταξύ, ο περσινός μας εκπρόσωπος, Γιώργος Αλκαίος, θα βρίσκεται στο Εξωτερικό και δεν θα τον δούμε on stage. Μιλώντας τηλεφωνικά στο Star, ο τραγουδιστής χαρακτήρισε το ζεϊμπέκικο του Λούκα Γιώρκα ως «μουσική πρόταση».

Θυμίζουμε πως το κοινό θα ψηφίσει με δύο τρόπους:

- με κλήση από σταθερό τηλέφωνο:

901 111 90 01 για τα Κόκκινα Χαλιά

901 111 90 02 για τη Βαλάντω Τρύφωνος

901 111 90 03 για το Τριμητόνιο

901 111 90 04 για την Αντιγόνη Ψυχράμη

901 111 90 05 για τον Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike

901 111 90 06 για τη Νίκη Πόντε

- με sms στο 54555:

Ε – κενό - 01 για τα Κόκκινα Χαλιά

Ε – κενό - 02 για τη Βαλάντω Τρύφωνος

Ε – κενό - 03 για το Τριμητόνιο

Ε – κενό - 04 για την Αντιγόνη Ψυχράμη

Ε – κενό - 05 για τον Λούκα Γιώρκα

Ε – κενό - 06 για τη Νίκη Πόντε

Περίπου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα ξέρουμε όλοι το κομμάτι που θα εμφανιστεί στον α’ ημιτελικό του Ντίσελντορφ, στις 10 Μαΐου, προσπαθώντας να κερδίσει την «μάχη» για τον τελικό της διοργάνωσης, τέσσερις ημέρες μετά...

To star.gr θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε γίνει στην διάρκεια της βραδιάς!