Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την Eurovision του 2011: η εντυπωσιακή σκηνή στο Dusseldorf Arena έχει στηθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται το Σάββατο! Επίσης, από την Κυριακή ξεκινούν οι πρόβες των χωρών, ενώ θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις Τύπου και φωτογραφήσεις.

Οι Γερμανοί διοργανωτές υπόσχονται ένα μοναδικό υπερθέαμα για τους 35.000 θεατές που θα βρεθούν στο στάδιο αλλά και τους περίπου 120 εκατομμύρια τηλεθεατές που αναμένεται να παρακολουθήσουν τον 56ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού από τον καναπέ τους.

Οι φωτογραφίες από την σκηνή που «ανέβηκαν» στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού είναι εντυπωσιακές, αν και οι διοργανωτές κρατούν καλά κρυμμένο το βασικό χαρακτηριστικό της! Στο background υπάρχει ένας τερ��στιος «τοίχος» ύψους 18 μέτρων και πλάτους 60, όπου έχουν τοποθετηθεί 520 φωτιστικά σώματα. Επίσης, οθόνες led και μεταλλικές κατασκευές βρίσκονται περιμετρικά της σκηνής και πίσω από αυτήν.

Οι πρώτοι που θα δουν από κοντά το Dusseldorf Arena είναι οι δημοσιογράφοι, καθώς το Σάββατο που μας έρχεται θα ανοίξει το κέντρο Τύπου, το οποίο έχει στηθεί στην αίθουσα στίβου που υπάρχει δίπλα στο στάδιο. Στην γερμανική πόλη αναμένονται 2.500 δημοσιογράφοι, στην διάθεση των οποίων θα τεθούν 700 θέσεις εργασίας και 300 πλήρως εξοπλισμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Το ενδιαφέρον, πάντως, θα αρχίσει την Κυριακή, οπότε και θα γίνουν οι πρώτες πρόβες των 42 συμμετεχόντων! Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Πολωνία θα «εγκαινιάσει» την σκηνή της Eurovision την 1η Μαΐου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ οι πρόβες θα γίνουν με την σειρά εμφάνισης των χωρών στον διαγωνισμό. Την ίδια μέρα (16:40) θα κάνει πρόβα και ο Λούκας Γιώρκας με το «Watch My Dance», καθώς και ένα από τα φετινά φαβορί, το Αζερμπαϊτζάν.

Μετά τις 20λεπτες πρόβες, κάθε χώρα θα έχει στην διάθεσή της 40 λεπτά για συνέντευξη Τύπου και φωτογράφηση. Δεύτερος γύρος με πρόβες -διάρκειας 30 λεπτών αυτή τη φορά- θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 6 Μαΐου.

Από την Δευτέρα, 9 Μαΐου, οι συμμετέχοντες θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν και τα «χαρτιά» τους, αφού θα κάνουν πρόβα όπως ακριβώς θα εμφανιστούν στον διαγωνισμό!

Θυμίζουμε πως η χώρα μας εμφανίζεται στον ��ρώτο ημιτελικό της Eurovision, στις 10 Μαΐου, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στις 12 του μήνα και ο τελικός στις 14.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την σκηνή της φετινής Eurovision!