Ο Γιάννης Στάνκογλου περιγράφει «το Νησί» ως ό,τι καλύτερο έχει γίνει μέχρι στιγμής στην ελληνική τηλεόραση. Στο σήριαλ που κέρδισε μακράν τις εντυπώσεις τον χειμώνα που μας πέρασε, υποδύεται τον Ανδρέα Βανδουλάκη.

«Πιστεύω ότι η επιτυχία της σειράς δεν βασίζεται μόνο στην καλή παραγωγή, αλλά κυρίως στο ίδιο το θέμα που πραγματεύεται. Στην τηλεόραση έχουμε μάθει να καταπιανόμαστε με ανάλαφρες και εύπεπτες κωμωδιούλες. Το Νησί έχει από πίσω ένα υπόβαθρο, μια ιστορία γεμάτη αίμα, έρωτες και πάθη. Ειλικρινώς απορώ γιατί τόσα χρόνια, που δεν μας είχε αγγίξει η οικονομική κρίση, δεν είχε σκεφτεί κανείς να κάνει μια τέτοια επιλογή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του, μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά έχουν τα ριάλιτι.

«Τα τηλεσκουπίδια βρίσκουν έδαφος να γεννιούνται επειδή στις μέρες μας τα έχουμε ευτελίσει όλα. Κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να σταφούμε στην πλούσια ελληνική λογοτεχνία και να βγάζουμε έργα στο σινεμά και την τηλεόραση που να είναι βασισμένα σε ελληνικά βιβλία».

Αποφεύγει, όσο λίγοι ηθοποιοί τις κοσμικές εμφανίσεις. «Εξαρχής ήταν επιλογή μου να μην γίνω «μαϊντανός. Θεωρώ ότι ένας ηθοποιός πρέπει να μιλά για την δουλειά του ή για κάποιο κοινωνικό ζήτημα εφόσον του ζητηθεί σε κάποια ενημερωτική εκπομπή. Είναι καλό να διατηρούνται κάποιες αποστάσεις σε ό,τι αφορά την προσωπική μας ζωή. Τους τελευταίος μήνες βέβαια λόγω του Νησιού έχω βάλει αρκετό νερό στ�� κρασί μου σε αυτό το θέμα».

Παρά το ότι έχει κινδυνέψει, εξακολουθεί να μένει στο κέντρο της Αθήνας. Λατρεύει τα ταξίδια και είναι κατά των ναρκωτικών. Η ζωή του άλλαξε από τότε που απέκτησε την κόρη του Φοίβη. Ο Γιάννης Στάνκογλου πρωταγωνιστεί σε μια νέα κινηματογραφική ταινία με τίτλο το τανγκό των Χριστουγέννων, η οποία πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο χειμώνα. (Πηγή: ΕΓΩ Weekly)