Η Βίκυ Σταυροπούλου κάνει καριέρα στον χώρο της υποκριτικής χωρίς να είναι πανύψηλη ξανθιά, με γαλανά μάτια. Δηλώνει ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας της το οφείλει στον Θοδωρή Πετρόπουλο, σεναριογράφο της πρώτης μεγάλης δουλειάς όπου πρωταγωνίστησε, το «Είσαι το ταίρι μου». Ο συγκεκριμένος ρόλος καυτηρίαζε το πώς αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος με βάση την εξωτερική του εμφάνιση.

Όπως όλοι οι ηθοποιοί, έτσι και εκείνη, βιώνει την οικονομική κρίση και την «έκπτωση» στην ποσότητα και την ποιότητα των σήριαλ. «Με αγριεύει, μου προκαλεί αγωνία και ανασφάλεια, όχι μόνο για τους ηθοποιούς, αλλά για όλους τους εμπλεκόμενους. Συμμερίζομαι την δυσκολία, αλλά δεν απογοητεύομαι». Της έχει γίνει μείωση μισθού; «Όταν ετοιμαζόταν μια καινούργια, μεγάλη σειρά για το mega, ένα από τα πράγματα που μου ζητήθηκε ήταν να μειώσω την αμοιβή μου. Δυστυχώς, όμως, η σειρά δεν έγινε, γιατί ήταν πολύ ακριβή παραγωγή. Έτσι, λοιπόν, δεν αναγκάστηκα να μειώσω την αμοιβή μου, αλλά έτοιμη ήμουν».

Η ηθοποιός απαντά με νόημα σε όσους την κατατάσσουν τους ηθοποιούς του εμπορικού θεάτρου και στέλνει το δικό της μήνυμα στους συναδέλφους της: «Έχουν απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει κανείς την δουλειά του, αν δείχνει αφοσίωση και σοβαρότητα. Μου την δίνουν κάποιοι σοβαροφανείς, τάχαμου κουλτουριάρηδες, που υποτίθεται κάνουν τέχνη για ένα καλύτερο αύριο. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που πραγματικά υπηρετούν την τέχνη ως στάση ζωής. Αυτούς τους εκτιμώ και υποκλίνομαι».

Είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την εικόνα της και δεν θα ήθελε, τουλάχιστον προς το παρόν να κάνει πλαστική επέμβαση. «Αν δεν φοβόμουν, θα είχα κάνει πιο πολλές κι από την Σέρ! Δεν έχω κάνει ούτε μπότοξ. Τρέμω. Δεν μπορεί να βγει μια κρέμα να μας τα τραβάει όλα; Κι ας την χρυσοπληρώσω… Δεν θέλω να λέω ποτέ, αλλά νομίζω ότι δεν θα κάνω. Η ομορφιά με ένα μπότοξ μπορεί να μπερδέψει τον άλλο. Η ομορφιά της ψυχής όμως δεν επιτυγχάνεται με μπότοξ!»

Τα παιδικά της χρόνια δεν θα τα χαρακτήριζε ευτυχισμένα, αλλά κανονικά. Θεωρεί τα χρήματα ένα μέσον απλά για να περνάει καλά. Δηλώνει ότι τίποτα στην ζωή της δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Μένει εκεί που μεγάλωσε, στο Περιστέρι. Συγκατοικεί με τον κολλητό της Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, ενώ έχει μια κόρη 18 ετών. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που υπάρχει η Δανάη στην ζωή μου. Κουβαλάω την ενοχή ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής τη��, αν και την είχα πάντα μαζί μου, δεν την χάρηκα όσο θα έπρεπε. Γιατί ήμουν και εγώ σε περίοδο δημιουργίας». Η Βίκυ Σταυροπούλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση Συμπέθεροι απ’τα Τίρανα, η οποία για έναν μήνα θα «ανεβαίνει» στην Θεσσαλονίκη. (Πηγή: EΓΩ Weekly)