Αφού οι Βρετανίδες έλυσαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματά τους, ένα πράγμα τις απασχολεί τώρα: Τι καπέλο θα βάλουν στον γάμο του William και της Kate. Και το ζήτημα δεν είναι μόνο τί καπέλο θα φορέσουν, αλλά ο «εφιάλτης» τους είναι μην τυχόν και επιλέξουν συγκεκριμένο σχέδιο και χρώμα του εν λόγω αξεσουάρ και το δούν φορεμένο και σε άλλο κεφάλι!

1900 θα είναι οι καλεσμένοι στον βασιλικό γάμο και τα προγνωστικά λένε ότι το Αβαείο του Westminster θα «πλημμυρίσει» με κάθε είδους καπέλα. Εάν δηλαδή αναλογιστεί κανείς την εμμονή των Βρετανίδων (αλλά και των Βρετανών) με τα καπέλα στις ιπποδρομίες του Ascot, σκεφτείτε τί έχουν πάθει με την εν λόγω περίσταση.

Ακόμη και στοιχήματα «πέφτουν» για το θέμα. Ήδη μάλιστα έχουν ανάψει τα στοιχήματα για το χρώμα του καπέλου που θα φορέσει η βασίλισσα Ελισάβετ. Μέχρι τώρα επικρατέστερα θεωρούνται το μπλε και το κίτρινο. Σε μείζον... στοιχηματικό ζήτημα έχει αναχθεί και το καπέλο που θα φορέσει η Kate κατά την αναχώρησή της για το ταξίδι του μέλιτος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το σομόν καπέλο που φόρεσε η Diana όταν έφευγε για μήνα του μέλιτος το 1981, αντιγράφτηκε κατά κόρον.

«Νομίζω ότι ο λόγος που τα καπέλα συνδέονται με τους Bρετανούς είναι η βασιλική οικογένεια που κράτησε την παράδοση του καπέλου ζωντανή στην φαντασία του κόσμου σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο σχεδιαστής Philip Treacy, o οποίος θα επιμεληθεί τα καπέλα πολλών γνωστών κυριών που θα παρευρεθούν στον γάμο, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για σημαντική στιλιστική στιγμή για τους καλεσμένους και όταν πρόκειται για βασιλικό γάμο, ο κόσμος δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό που θα φορέσει».

Ο σχεδιαστής αποκάλυψε μάλιστα ότι πολλές κυρίες έφθασαν κουνιστές και λυγιστές στο ατελιέ του και με την παραγγελία τους έτοιμη, μόλις λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκαν οι αρραβώνες του ζευγαριού. Θα μας πείτε τώρα και πού ήξεραν αυτές ότι θα τις καλέσουν στον γάμο; Ε, μάλλον σκέφτηκαν ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν προσκληθούν, θα τους μείνει το καπέλο! Εννοείται πως το τελικό σχέδιο και χρώμα του κάθε καπέλου σχτίζεται με το ρούχο και το κόσμημα της εκάστοτε κυρίας... Μιλάμε γ��α ανάλυση όχι αστεία...


Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τις γυναίκες, καπέλο θα βάλουν και οι άνδρες. Μην δούμε όμως τίποτα περίεργο και εκεί…