Το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι στα Βαλκάνια από την Ελλάδα κέρδισε η Έλενα Παπαρίζου με το «Αν Ήσουν Αγάπη»! Οι πρώτοι νικητές ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, ενώ το ελληνικό ενδιαφέρον παραμένει, αφού υποψηφιότητες έχουν οι Δέσποινα Βανδή, Θάνος Πετρέλης και Γιώργος Γιαννιάς.

Οι υπεύθυνοι των «Balkan Music Awards» ανακοίνωσαν τα καλύτερα τραγούδια από κάθε χώρα. Η Έλενα κέρδισε την πρωτιά από την χώρα ��ας, με το τραγούδι που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Σαμπάνη στην μουσική και της Νίκης Παπαθεοχάρη στους στίχους.

Μεγάλη νικήτρια της διοργάνωσης θα είναι η Inna, που θα παραλάβει το βραβείο «Worldwide Breakthrough» και τιμητική πλακέτα για την συνολική της πορεία, ενώ κέρδισε και το αγαλματίδιο για το καλύτερο τραγούδι από την Ρουμανία με το «Sun Is Up», που έγινε τεράστιο σουξέ και στην χώρα μας. Μάλιστα, η γνωστή σταρ θα τραγουδήσει live στην απονομή.

Τα «Balkan Music Awards» θα απονεμηθούν στην Σόφια στις 4 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι νικητές.

«Άρωμα Ελλάδας» έχουμε στην κατηγορία για την καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια με την Δέσποινα Βανδή και την αντίστοιχη των ανδρών με τον Θάνο Πετρέλη, ενώ ο Γιώργος Γιαννιάς είναι υποψήφιος για το βραβείο «Balkan Project», για την συνεργασία του με την Teodora στο τραγούδι «Za Τeb Zhiveya» («Αυτό Eίναι Έρωτας»).

Θυμίζουμε πως στα περσινά «Βalkan» ο Σάκης Ρουβάς είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου τραγουδιού με το «Σπάσε Τον Χρόνο», ενώ η Άννα Βίσση -που εμφανίστηκε live στην βραδιά- το βραβείο για το καλύτερο clip για το «Στην Πυρά».

Δείτε την Έλενα Παπαρίζου να ερμηνεύει live το «Αν Ήσουν Αγάπη»